Asfaltiranje staza u parku Pećina

Najpoznatiji valjevski park Pećina ovih dana dobija novo, ulepšano lice. Na red su došle staze, koje će omogućiti da ovo omiljeno šetalište Valjevaca bude još pristupačnije za sve sugrađane, bez obzira na godine. Gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović obišao je radove na asfaltiranju staza u parku Pećina.

Valjevo

„Danas na Pećini možemo da se uverimo da se radovi na asfaltiranju ovih pešačkih staza u dužini od 1,8 kilometara već polako privode kraju. To je investicija vredna oko 5,5 miliona dinara sa PDV-om. Pored ovog asfaltiranja, koje je bilo jedno od primarnih stvari, jer je staza bila dosta oštećenja, a znamo koliko naši sugrađani posećuju ovaj park, krećemo u popravku ograde koja deli park Pećinu od magistralnog puta ka Loznici. U pogon je stavljen i javni toalet. Vrednost ovih radova je 1,1 milion dinara. Cilj je da za decu, a i one najstarije Pećina bude još prijatnije mesto za uživanje. Ne treba da ističem značaj ovog šetališta za Valjevce i uopšte sportsko rekreativnog centra Pećina, spremni smo da popravimo mobilijar koji se nalazi u parku, da ga učinimo potpuno bezbednim za korišćenje svima onima koji se ovde rekreiraju,“ istakao je gradonačelnik.

Valjevo

Izvođač radova na asfaltiranju staza je građevinsko preduzeće „ Ingrap-Omni“. Najavljen je i projekat rekonstrukcije košarkaškog igrališta iznad kafane „Zdravljak“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, u vrednosti preko 4 miliona dinara. Od prvomajskih praznika u funkciji je javni toalet na Pećini, čime se ovaj valjevski park infrastrukturno oprema kako bi brojni posetioci mogli da u njemu što kvalitetnije provedu slobodno vreme.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.