Autoputevi prohodni, noćas moguća poledica

Na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u Srbiji kolovoz je mokar, ali je prohodnost dobra, a zbog niskih temperatura tokom noći može doći do stvaranja poledice u nižim predelima Srbije, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMŠ).

Kako se navodi, na deonicama kroz klisure i stenske useke postoji opasnost od odrona, koji su najčešći na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, dolinom Drine, kao i kroz Sićevačku i Grdeličku klisuru.

“Putevi Srbije” upozorili su vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca jer je na putevima u planinskim predelima moguće stvaranje manjih snežnih nanosa uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Od ponoći do sutra u 2.00 na beogradskom mostu “Gazela” u smeru Niš-Beograd ;za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja leva (brza) traka zbog radova na popravljanju neispravne dekoracije.

Prema podacima “Puteva Srbije”, i dalje je neprohodan put Pričevići-Pecka, kao i Ivanjica-Moravac (granica sa Crnom Gorom) i Krupanj-Gračanica.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putevima oko Novog Pazara, Sjenice, Šapca, Valjeva i Kraljeva, kao i na oko Kopaonika.

Prema podacima granične policije, putnička vozila na prelazima ne čekaju duže od 20 minuta.

Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.