Besplatni preventivni pregledi u bolnici u nedelju, 28. januara

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je Ministarstvo zdravlja pokrenulo u septembru prošle godine, biće održana u valjevskoj bolnici u nedelju, 28. januara, od 8 do 16 časova.

Zbog ograničenih tehničkih mogućnosti i trenutne epidemiološke situacije, akcija je usmerena prevashodno na lica bez zdravstvenog osiguranja, jer je tog dana od 8 do 16 časova prilika da takva lica potpuno besplatno provere svoje zdravstveno stanje. Prema ranijoj statistici na teritoriji okruga ima oko 15 hiljada neosiguranih lica. I poslednja akcija u decembru je ukazala na to da je slab odziv lica bez osiguranja, te se još jednom apeluje na sve da su akcije organizovane sa posebnim akcentom na lica bez osiguranja.

U nedelju će u oviru akcije biti rađeni sledeći pregledi, pre svega licima bez zdravstvenog osiguranja: mamografija, laboratorijske analize, tumorski markeri gastrointestinalnog trakta, CEA, CA 19-9,  UZ abdomena (prvenstveno neosiguranim licima, a osiguranim u skladu sa tehničkim kapacitetima OB Valjevo).

I u ovoj akciji učestvuje primarna zdravstvena zaštita, a u Kolubarskom okrugu građani koriste te
usluge u šest domova zdravlja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.