BIBLIOTEKA I EUTEKA – Kako kultura može da pomogne razvoju zajednice

Matična biblioteka “Ljubomir Nenadović i EU projekat “EUTEKA – EU u vašoj biblioteci” vas pozivaju na tribinu pod nazivom “Kako kultura može da pomogne razvoju jedne zajednice – saradnja Srbije i Evropske unije”, koja se održava 15. septembra u 16 časova u čitaonici bibioteke. Organizatori pozivaju sve zainterosavne Valjevce da se uključe u diskusiju na ovom skupu, koji je u sklopu programa sutrašnje posete Majla Devenporta, šefa Delegacije EU u Srbiji našem gradu.

Na tribini će govoriti Dimitrije Tadić – Desk Kreativna Evropa, Lola Joksimović – ekspert za oblast kulture i evropske integracije, članica Tima Evropa Srbija, Violeta Milošević – direktorka Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović”, Vladimir Krivošejev – direktor Narodnog muzeja Valjevo, Dejan Bogojević – član Gradskog veća, Marija Tešanović – Valjevska kulturna mreža VAKUM, Ksenija Stevanović – direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo i predstavnik Turističke organizacije Valjevo. Moderator skupa je Aleksandar Đukić, predstavnik projekta “EUTEKA – EU u vašoj biblioteci”.

„EUTEKA – EU u vašoj biblioteci“ projekat je Evropske unije, čiji je cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije koje u okviru svojih aktivnosti već informišu korisnike o funkcionisanju Evropske unije, njenim institucijama, zemljama članicama, politikama i procesu evropskih integracija. Ideja je da biblioteke postanu neka vrsta informativnih centara u kojima će građani moći da pronađu različite informacije o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Srbije EU.

U okviru ovog projekta će u jednom broju biblioteka biti postavljene “EUTEKA” police sa knjigama i publikacijama o Evropskoj uniji, koje će biti na raspolaganju korisnicima biblioteka. Biblioteke su i domaćini skupova na kojima se kroz prizmu različitih društvenih tema govori o mogućnostima saradnje između Srbije i Evropske unije. Podrška bibliotekama uključuje i edukaciju bibliotekara za korišćenje EU fondova kao i opremanje jednog broja biblioteka pravnom, ekonomskom i politikološkom stručnom literaturom o Evropskoj uniji.

Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.