Biblioteka se ne da!

Posle duže pauze u radu sa korisnicima, Biblioteka ponovo radi! U međuvremenu je instalirana nova opremu i Matična biblioteka “Ljubomir Nenadović” priključila se na nove servise KOBISS sistema, što ćete moći da primetite pri dolasku u Biblioteku.

Savremeni način rada sa korisnicima omogućiće brže i efikasnije pretraživanje, evidentiranje i poslovanje. Svi korisnici dobiće nove, trajne članske karte sa bar-kodom i biće upoznati sa novinama u radu. U narednom periodu iz Biblioteke najavljuju organizovanje prezentacije pozitivnih efekata svih ovih aktivnosti.

Nabavku opreme, obuku stručnih radnika i instaliranje programa za automatizovanu pozajmicu u radu sa korisnicima omogućili su Ministarsto kulture i informisanja Republike Srbije i Narodna biblioteka Srbije.

Valjevo

Večeras će valjevskoj publici u Biblioteci biti predstavljen novi strip-roman “Karton Siti” (“Card Board City”). Reč je o dvojezičnoj strip knizi autora Željka Obrenovića i koautora Nemanje Radovanovića, Željka Vitorovića i dr.

Onima koji vole istoriju preporučujemo da u Biblioteci 28. novembra ne propuste predstavljanje knjige “Porodična prepiska Miloša Obrenovića”, čiji je autor dr Tatjana Brzulović Stanisavljević.

Biblioteka organizuje programe koji čine značajan potencijal kulturno-turističke ponude našeg grada. To su manifestacije republičkog značaja (Nagrada Desanka Maksimović i Nagrada Ljubomir P. Nenadović), a neke od njih, kao što je “Dvorište”, traju i preko trideset godina. Zato će priču o ovim programima biti ispričana u Beogradu, sa preporukom da sve posetioce u Valjevu uvek očekuju kvalitetni umetnički sadržaji.

Kraj novembra meseca rezervisan je za veliku akciju promocije čitanja u osnovnim i srednjim školama, pod nazivom “Biblioteka se ne da!”

 

Za informacije o publikacijama možete pretraživati KOBISS bazu:
http://www.vbs.rs/scripts/cobiss?ukaz=getid&lani=sc

Za informacije iz svih naučnih oblasti, istraživačima je dostupna KoBSON baza za pretraživanje u Biblioteci. Biblioteka je jedina javna ustanova u kojoj je svim građanima dostupna ova velika i značajna baza, zbog koje se do skoro moralo ići u beogradske biblioteke.

Za pretraživanje objavljenih novinarskih članaka, u Biblioteci je dostupna EBART baza za pretraživanje.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.