BOGOJEVIĆ NA MEĐUNARODNOM LIKOVNOM SALONU „30×30“

Osnivač Likovnog salona „30×30“ je mr Milutin Mićić, a tema pod kojom se odvijao ovogodišnji salon je:

„Lice i zbeg … izbeglice / i beg lica … izbeglica / i bez lica … svet izbeglica“

Na ovogodišnji konkurs pristigli su radovi 267 umetnika iz Srbije, BiH, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Italije, Kine, Australije, Bugarske, Egipta, Turske, Slovačke.

Žiri u sastavu: Ana Marjanović, istoričar umetnosti, mr Milinko Aćimović, akademski slikar, mr Milutin Mićić (autor projekta) odabrali su radove 161 umetnika.

Izložba je otvorena u Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin 16. decembra 20016. i biće dostupna u Zrenjaninu 12. januara 2017. Pored Zrenjanina izložba će biti predstavljena u Kulturnom centru Pančeva, u Art centru Beograd, i Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici.

Na ovoj međunarodnoj izložbi već tradicionalno izlaže i autor iz Valjeva, Dejan Bogojević, multimedijalni umetnik. Njegov rad nosi naziv „Znak, izbeglica“ i rađen je u tehnici akrilik na platnu.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.