“Bosis” poklanja Valjevu mural u centru grada – raspisan konkurs!

Povodom obeležavanja 35 godina postojanja i podrške lokalnoj zajednici, kompanija Bosis iz Valjeva, lider u proizvodnji štampane i kaširane kartonske ambalaže, raspisala je konkurs za izradu autorskog idejnog rešenja i izvođenje odabranog predloga murala na temu “Valjevo u budućnosti”. Novi mural krasiće javnu fasadu zgrade u centralnoj gradskoj zoni Valjeva, na Trg Desanke Maksimović, preko puta Restorana Zlatibor.

Valjevo

Bosis je za autora najboljeg idejnog rešenja obezbedio nagradu u iznosu od 1500 eura. Pored toga, autoru se za oslikavanje murala stavljaju na raspolaganje površina i potrebni radni materijal, a sve troškove boravka u Valjevu za vreme realizacije murala snosi Bosis.

Valjevo

Konkurs traje do 15. aprila, a pravo pravo učešća imaju stručna lica iz oblasti umetnosti, pojedinci ili umetničke grupe, koja imaju najmanje tri izvedena murala. Radovi moraju estetski korespondirati i kreativno oslikavati društveno-istorijski, prirodni i kulturni kontekst grada Valjeva i njegove lokalne zajednice. O pobedniku ovog konkursa odlučivaće stručni žiri koji čine: Dušan Arsenić, arhitekta i grafički dizajner, Baxx Vladimir, magistar zidnog slikarstva i Goran Mitrović, akademski slikar.

Valjevo

Uzevši u obzir da se projekat realizuje u javnom prostoru, koji pripada svim građankama i građanima Valjeva, posebno su dobrodošli radovi koji estetski korespondiraju i kreativno oslikavaju društveno-istorijski, prirodni ili kulturni kontekst grada i njegove lokalne zajednice.

Valjevo

Predviđeno je da se izvođenje murala realizuje u periodu od 01. do 25. maja, a njegovo svečano otkrivanje zakazano je za 02.jun, na centralnom događaju proslave 35 godina postojanja kompanije Bosis.

Valjevo

Sedamdesetih godina prošlog veka uspešne gradske kompanije poklanjale su Valjevu murale, od kojih većina danas nije sačuvana. Ovom umetničkom akcijom kompanija Bosis vraća tradiciju oslikavanja fasada u Valjevo, a u isto vreme nastavlja sa realiazcijom planiranih aktivnosti povodom obeležavanja 35. jubileja.

Prijava na konkurs i slanje preostale konkursne dokumentacije vrši se isključivo popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na sajtu Bosis-a na sledećim linku www.bosis.rs./muralprijava.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.