Božićno darivanje za bolesne

U Hramu Svetih Vrača, u krugu Valjevske bolnice, i ove godine organizuje se Božićno darivanje pacijenata, koji se u vreme najradosnijeg hrišćanskog praznika, rođenja Isusa Hrista, nalaze na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Valjevo

Kao i prethodne godine, poziv za učešće u ovoj akciji dobročinstva uputila su deca, koja su od prvog dana uključena u akciju Božićnog darivanja za bolesne. Jovan Pakević (12) pozivao je sve ljude dobre volje i duše da i ove godine učestvuju u ovom milosrdnom delu, tako što će svakog dana do Božića, u periodu od 8h do 16 časova, ostaviti darove u bolničkom Hramu Svetih Vrača. Pokloni treba da budu prikladni za bolesnike koji su vezani za postelju, kao što su voće, sokovi, slatkiši, knjige, i dr.

Valjevo

Otac Radomir Aleksić, duhovnik bolničkog Hrama, okupio je jutros mališane, koji su u Hramu Svetih Vrača ove godine napravili pečinu, nalik na Vitlejemsku, u kojoj se Isus rodio. Oni su takođe u Hramu pevali i recitovali pesme posvećene roždestvu Hristovom. Svi mališani odlično znaju da ispričaju priče o čuvenoj Vitlejemskoj pećini i po čemu je ona značajna, a u korpi ispred njihove Vitlejemske pećine već su rano jutros priloženi prvi darovi  za bolesne.

Valjevo

Ova milosrdno darivanje u vreme Božićnih praznika organizovano je s blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog G. Milutina, a pored prikupljanja darova za pacijente na bolničkom lečenju, ova akcija odnosi se i na stara lica i samce na kućnom lečenju, kao i na decu bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica.

Valjevo

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.