„Černodrinski se vraća kući“ zatvara “Abro fest”

Ovogodišnje, jedanaesto po redu izdanje „Abro festa“,  zatvara se večeras u 20h predstavom „Černodrinski se vraća kući“ u produkciji Akademije umetnosti iz Novog Sada.

Postmodernistički postupak sjajnog savremenog pisca Gorana Stefanovskog iskazan je i u ovom pozorišnom komadu kroz priču o začetniku makedonske drame Vojdanu Černodrinskom. Tema “Černodrinskog” se za Stefanovskog pokazuje kao dobra podloga za realizaciju ključne ideje postmodernizma o iscrpljenosti književnosti. Izlaz je ponuđen u jednoj makedonskoj dečjoj pesmi koja sadržava elemente koji su odavno izgubljeni, a za kojima često tragaju evropski pisci : svežina i spontanost.

 

Ova predstava u izvedbi desetak talentovanih mladih glumaca, studenata III godine glume novosadske Akademije umetnosti, nedavno je osvojila prvu nagradu na Festivalu dramskih akademija Evrope koji je održan u Bratislavi. Predstavu je režirao prof. Ljuboslav Majer, a u njoj igraju Ana Milosavljević, Viktorija Palfi, Danica Grubački, Danilo Brakočević, Ivan Ninčić, Mladen Vuković, Nikola Jezdić, Sofija Mijatović i Stefan Ostojić.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.