Da sačuvamo i promovišemo domaće proizvode

Prepoznati važnost očuvanja domaćih proizvoda i obezbediti njihov plasman kroz trgovinske lance na tržište, kako bi u što većem obimu bili zastupljeni u maloprodajnim objektima i dostupni kupcima, biće zajednički zadatak domaćih trgovina u Valjevu i lokalne samouprave, ocenjeno je na sastanku koji je zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić imao sa vlasnikom i direktorom trgovinskog preduzeća „Europrom“ Desimirom Tadićem.

„Naš cilj je da sagledamo situaciju u privredi u Valjevu, da se konkretno dogovorimo o sledećim koracima koji mi, kao lokalna samouprava možemo da učinimo kako bi stvorili što povoljniji privredni ambijent u Gradu. Želimo da sačuvamo svoju privredu, proizvodnju i što je najvažnije da pomognemo u promovisanju domaćih proizvoda. Kvalitet domaće robe je odličan i možete da računate na pomoć Grada kako bi zajedno afirmisali domaće brendove“, istakao je ovom prilikom Jeremić i dodao da je potrebno napraviti mehanizme koji će regulisati zastupljenost domaćih proizvoda na tržištu, a u isto vreme podići nivo društvene odgovornosti.

Desimir Tadić naglasio je ovom prilikom da „Europrom“ želi da postane lider među trgovinskim lancima na području Zapadne Srbije. „Zapošljavamo 450 radnika, imamo 37 maloprodajnih objekata u Valjevu, ali i u Osečini, Mionici, Lajkovcu. Imamo plan da dalje širimo mrežu i da zaposlimo 20 novih radnika. Do kraja novembra biće otvoren još jedan objekat u Kosjeriću, a sledeće godine na Zlatiboru. Integrisani smo u sistem DTL- domaći trgovinski lanac, koji zapošljava 4000 radnika i ima 600 maloprodajnih objekata. Mi smo pokrenuli akciju „Kupujmo domaće“, a učešće domaćih proizvoda u našim maloprodajnim objektima je preko 90%“, rekao je Tadić i dodao da je svim proizvodima pod robnom markom „Domaće“, zajedničko to što su proizvedeni od sirovina koje potiču iz valjevskih sela, Mionice, Lajkovca, Uba i Osečine.

Zamenik Jeremić je rekao ovom prilikom da će Grad izaći u susret ovom trgovinskom preduzeću i do kraja godine uraditi parking prostor kod objekta „Europroma“ u Gradcu, a biće urađen i projekat parkinga kod tržnice na Petom puku. To je neophodno uraditi pre svega zbog bezbednosti saobraćaja, ali i uređenja javnih prostora. Na sastanku je ocenjeno i to da bi trebalo ponovo aktivirati Savet privrednika u Valjevu.

 

Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo Valjevo 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.