Najnovije vesti

Dan izazova 2018. godine

Centralna manifestacija „ Dan izazova Valjevo 2018. godine“ održaće se u sredu 30. maja u sedištu „Asocijacije sport za sve“ Valjevo, Pijačni kej (bivši Partizan) sa početkom u 14 časova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Moto ovogodišnje manifestacije je „Vratite svoje ulice, vratite svoju budućnost“.

Valjevo

„ Grad Valjevo svake godine uzima učešće u ovoj manifestaciji koja se održava na svetskom nivou. Manifestacija je zamišljena kao takmičenje između gradova, odnosno opština sličnih demografskih karakteristika i u ovoj manifestaciji uzimaju učešće svi građani jednog grada. Učestvovanje podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru i fizičku aktrivnost u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno. Ovom prilikom pozivam sva sportska udruženja, sve predškolske ustanove da sa svojim članovima uzmu učešće u ovoj manifestaciji,“ izjavio je Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjevo.

Milan Popović predsednik udruženja „Sport za sve“ Valjevo detaljnije je govorio o pravilima manifestacije.

„ Grupe i pojedinci koji učestvuju u Danu izazova svoje učešće prijavljuju organizatoru akcije u svom gradu ili predavanjem prijavnog lista u kancelariju Sportskog saveza Valjeva do 19 časova i 30 minuta u sredu 30. maja. U 20 časova ukupan broj učesnika se upoređuje sa brojem građana tog grada i utvrđuje se procenat učešća. Konačni procenat učesnika iz jednog grada se upoređuje sa procentom učesnika iz zvaničnog suparničkog grada. Pobednik ima pravo da istakne zastavu svog grada u suparničkom gradu u trajanju od nedelju dana. Dan izazova je istovremeno prilika za uspostavljanje saradnje, prijateljskih, kulturnih, sportskih, privrednih i turističkih veza među gradovima a glavni cilj je zdravlje nacije, jer samo zdrava nacija ima budućnost ,“ istakao je Popović.

Valjevo

Manifestaciju Dan izazova organizuje „Asocijacija sport za sve“ u saradnji sa Sportskim savezom Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.