Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu, održana je centralna manifestacija u okviru obeležavanja  Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.Valjevo

Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović ovom prilikom je istakao da je grad Valjevo ozbiljno posvećen unapređenju bezbednosti u saobraćaju, a u proceduri je i izrada Strategije bezbednosti saobraćaja u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom iz Beograda. „Želim ovom prilikom da apelujem na mlade naraštaje da ne voze ukoliko su pod uticajem alkohola. Kao lekar sam proveo dobar deo svog radnog veka u Domu zdravlja i u Hitnoj službi i bio sam svedok mnogih teških saobraćajnih nesreća i te tragedije ostaju upečatljive za ceo život. Grad Valjevo će učiniti sve, zajedno sa Savetom za bezbednost saobraćaja da Strategija bude što pre završena“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović u obraćanju povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Valjevo

Gradonačelnik Gvozdenović je ovom prilikom dodelio prvih pet sigurnosnih auto-sedišta, od ukupno 90, koliko je Grad obezbedio iz sredstava koja se slivaju u gradski budžet od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje. Dodela preostalih 85 auto-sedišta planirana je tokom sledeće sedmice, a namenjena su bebama rođenim u periodu od 19. februara do 7. aprila 2016.godine. Ovo je samo nastavak akcije Grada, jer je od ovih sredstava početkom godine već dodeljeno 81 auto sedište za bebe rođene od 1. januara do 18. februara. U cilju unapređenja bezbednosti u saobraćaju naših najmlađih sugrađana, grad Valjevo će i ubuduće nastaviti da izdvaja sredstva za ove namene.

Valjevo

Centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana sećanja na žrtve saobračajnih nezgoda u Valjevu, prisustvovali su, pored predstavnika Grada, članova Gradskog veća, Komisije za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva i predstavnici Saobraćajnog fakulteta iz Beograda, Agencije za bezbednost saobraćaja, Policijske uprave, Crvenog krsta, Opšte bolnice Valjevo, studenti i predstavnici mnogih drugih lokalnih i državnih institucija.

Valjevo

Studenti Fakulteta sa studijskog programa Poslovno pravo, u saradnji sa učenicima Tehničke škole Valjevo organizovali su i izložbu postera, posvećenih bezbednosti saobraćaja. Obeležavanje Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda se realizuje u skladu sa milenijumskim ciljevima Ujedinjenih nacija.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.