Danas je NAJVIŠE KIŠE palo u VALJEVU

U Valjevu je danas palo 37 mm kiša i time je taj grad danas postao grad sa najvećom količinom padavina, dok postoje mesta u Srbiji gde kiša uopšte nije padala. U većem delu Srbije danas će biti promenljivo oblačno, od sredine dana sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo će na severu biti pretežno oblačno, sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, navodi Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Danas će u većem delu Srbije promenljivo oblačno, od sredine dana sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo na severu pretežno oblačno, sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni. Najviša temperatura od 18°S na severu do 25°S na istoku.

Verovatnoće za lokalnu pojavu grmljavina sa ili bez padavina, kao i pljusakova sa količinom većom od 10mm iznosi 95 odsto.
Što se tiče količine padavina koje su izmerene danas do podneva, one, po gradovima, iznose ovoliko u milimetrima:

Palić 13.0
Sombor 21.0
Novi Sad 21.0
Zrenjanin 8.0
Kikinda 1.0
Banatski Karlovac 11.0
Loznica 16.0
Sremska Mitrovica 14.3
Valjevo 37.0
Beograd 16.0
Kragujevac 1.9
Smederevska Palanka 6.0
Veliko Gradište 20.0
Negotin  0.2
Zlatibor 5.0
Sjenica  3.0
Požega  4.0
Kraljevo  2.1
Kopaonik  0.1
Kuršumlija  0.6
Kruševac  0.2
Ćuprija  0.2
Niš 2.0
Dimitrovgrad 6.0
Vranje 0.4

Na Crnom Vrhu, Lekovcu i u Zaječaru nije bilo padavina.

U utorak će biti umereno i potpuno oblačno i još hladnije, mestimično sa kišom. Pre podne na severu, posle podne na zapadu a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina. Vetar umeren i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 16°S, najviša od 15 do 20°S.

Što se tiče srede, očekuje se da će ujutru u nižim predelima vreme biti mestimično sa maglom ili niskom oblačnošću. Tokom dana umereno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, u Timočkoj Krajini povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12°S, najviša od 17 do 22°S.

U četvrtak očekuje nas u jutranjim satima mestimično sa maglom ili niskom oblačnočću. Tokom dana umereno oblačno. Vetar slab i umeren, u Timočkoj Krajini povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 10°S, najviša od 16 do 21°S.

U petak će biti malo do umereno oblačno i malo toplije. Vetar slab, severnih pravaca. Jutarnja
temperatura od 5 do 10°S, najviša dnevna od 18 do 22°S.

Svih dana, sem u ponedeljak,  RHMZ nije izdao nikakva upozorenja.

(Telegraf.rs)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.