DEMANTI : Političari ostavili decu u nedođiji zbog seoske slave

Povodom tekstova koji su objavljeni u „Blicu“  pod naslovom „Političari ostavili decu u nedođiji zbog seoske slave“ (autora Predraga Vujanca) i u „Kuriru“ pod naslovom „Deca sa smetnjama ostala bez prevoza, jer je vozač vozio funkcionere SNS na slavu“,  upućen je demanti glavnim i odgovornim urednicima koji su potpisali pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, pomoćnik gradonačelnika Saša Simić i član Gradskog veća Andra Savčić. Ukoliko se ove redakcije ogluše u objavljivanju demantija, njegovi potpisnici zatražiće zaštitu na sudu. Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić pokrenuo je disciplinski postupak protiv odgovornih lica u Gradskoj upravi čijom je nemarnošću došlo do ovog nemilog događaja.

Upućen je demanti sledeće sadržine glavnom i odgovornom uredniku „Blic“, a demanti istovetne sadržine upućen je i glavnom i odgovornom uredniku lista „Kurir“:

Glavnom i odgovornom uredniku  dnevnog lista „Blic“

DEMANTI

Poštovani gospodine dana 20.08.2016.godine u listu Blic na strani 15. objavljen je tekst pod nazivom “Ostavili decu u nedođiji zbog seoske slave“ koji obiluje neistinama i poluistinama, a shodno Zakonu o javnom informisanju čl.15.stav1.(Sl.83/2014) i (85/2015) molimo da objavite naš demanti, pošto javnost treba da bude objektivno, a pre svega istinito informisana.

Po nalogu gradonačelnika grada Valjeva,  dr Slobodana Gvozdenović oformljena je delegacija grada Valjeva, u kojoj su bili pomoćnici gradonačelika Miroslav Pimić i Saša Simić kao i član veća Andra Savčić za odlazak na slavu opštine Koceljeva. Prilikom zahteva za angažovanje vozila 19.08.2016. godine uredno smo dobili putne naloge i uredno smo ispoštovali procedure kao i akta o unutrašnjoj organizaciji lokalne uprave grada Valjeva.

Blagovremeno smo trebovali vozilo po zakonskoj proceduri. Niko iz Gradske uprave, a posebno ne načelnik iste, nije nas obavestio da postoji bilo kakav problem, a da smo obavešteni o bilo kakvom problemu najmanji problem je prestavljala zamena vozila kao i vozača.

Čudno je da se kontaktira vozač koji se nalazi u Koceljevi, dva sata pre odlaska po decu koja su trebala da budu prevezena,  umesto da načelnik uprave kontaktira nekog od pomoćnika i  ovaj problem bi se rešio za dvadeset minuta koliko treba za povratak iz Koceljeve.

Postavlja se opravdano pitanje zašto niko u lancu rukovođenja nije kontaktirao pomoćnike, ali to je već unutrašnje pitanje grada i insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti, s tim da niko neće biti izuzet ma kojoj političkoj opciji pripadao.

Dodatno zbunjuje zašto Vaš novinar nikoga od nas nije kontaktirao jer to podrazumeva načelo profesionalne etike.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju jer želimo  da javnost bude objektivno i blagovremeno informisana jer to nam je zajednička obaveza.

S poštovanjem,

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić,

pomoćnik gradonačelnika Saša Simić

i član Gradskog veća Andra Savčić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.