Valjevo dobilo sredstva za projekat „Unapređenje poslovne infrastrukture u Privrednoj zoni Valjeva“

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković boravio je u Kraljevu, gde je prisustvovao svečanoj dodeli sertifikata za projekte poslovne infrastrukture koje finansira Evropska unija.

Kraljevo, 1

Naime, gradu Valjevu je odobrena donacija za projekat „Unapređenje poslovne infrastrukture u Privrednoj zoni Valjeva“. Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, (EU PRO +) – program Evropske unije za lokalni razvoj, a koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS.

Projektom je predviđeno projektovanje, izrada i postavljanje opreme za brendiranje i obeležavanje Privredne zone Valjevo, što podrazumeva postavljanje informativnih tabli i saobraćajne signalizacije u granicama same Privredne zone Valjevo, postavljanje odgovarajuće informativne i saobraćajne signalizacije na svim prilazima gradu Valjevu, a i u samom gradu, koja jasno obaveštava i pokazuje u kom pravcu se nalazi Privredna zona i koliko je udaljena, odgovarajuća brendirana kapija ulaz/izlaz u Privrednu zonu, izrada i postavljanje autobuskih stajališta u Privrednoj zoni itd. Tačan broj i vrsta elemenata će biti utvrđena kroz proces izrade tenderske i tehničke dokumentacije.

Kraljevo, 2

Pored toga, projektom su predviđene i studijske posete privrednim zonama u Nemačkoj i Srbiji, u cilju razmene iskustava i dobrih praksi u upravljanju privrednim zonama, aktivnosti na dobijanju upotrebne dozvole za infrastrukturne radove izvedene u Privrednoj zoni u okviru projektne intervencije (Ulica Nova 2 i parking), organizacija obuka na temu upravljanja Privrednom zonom, privlačenje novih investitora i podrške postojećoj privredi, dizajniranje i izrada promotivnih materijala i publikacija za promociju Privredne zone, promo događaji i konferencije, medijska kampanja, snimanje i emitovanje različitih video formi, materijala i priloga, veb promocija i prezentacija Privredne zone i grada Valjeva kao privlačnog mesta za investitore i slično.

Ukupna vrednost projekta je 130.000,00 dolara, koji 100% finansira Evropska unija preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS. Projekat će se realizovati tokom 2024. godine.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.