Dolazi nam novi hladan talas

Novi hladni talas iz Sibira i Skandinavije pogodiće Evropu u narednim danima. Ledeno vreme spustiće se i na zemlje Balkana.

Valjevo

Sibirski talas opet će doći u Evropu i to tokom sledeće nedelje, počevši od 17. marta, najavljuju svetski meteorolozi. U pojedinim zemljama očekuju se velike količine snega i kiše.

Britanski meteorolozi upozoravaju da bi ta zemlja mogla cela da bude zavejana naredne nedelje kada se očekuje novi dolazak “Zveri s Istoka”. Hladan talas doneće u Evropu i veliku količinu kiše koja može da pogorša trenutnu situaciju s poplavama zbog topljenja velikih količina snega.

“Zver s Istoka 2.0” zahvatiće i područje Balkana. Srpski meteorolozi su najavili od nedelje, 18. marta, jače zahlađenje na ovim prostorima.

Osim kiše, očekuju se sneg i susnežica. Na području Srbije na snazi je trenutno žuti meteoalarm zbog grmljavine i nestabilnog vremena s kišom, koje se očekuje u narednim satima. Žuti meteoalarm upozorava na rizik od udara groma.

Mogući su problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, lokalna pojava intenzivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra a štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

Žuti meteoalarm trenutno je upaljen na teritoriji cele Srbije.

Ledeni talas, nazvan “Zver s Istoka”, koji je krajem februara i početkom marta zahvatio Evropu za dve nedelje odneo je više od 60 života širom EU.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.