Valjevo domaćin 1. Prvenstva Srbije u karumu

Valjevo će u nedelju, 17. decembra, biti domaćin 1. Prvenstva Srbije u karumu, koje će se od 11 časova održati u prprostorijam Društva istrazivača “Vladimir Mandić Manda”. Do sada je prijavljeno 23 učesnika, a pored naših valjevskih “karumaša”, većina takmičara dolazi iz Beograda i Zemuna, a prijavljeni su i učesnici iz Umke i Komanica.

Karum klub Valjevac ima tu čast da prvi organizuje nacionalno takmičenje u ovom zanimljivom sportu, koji je malo poznat u Srbiji. Iz KK Valjevac kažu da su prošle godine imali turnir u dublovima, ali da je ovo takmičenje ipak na višem nivou.

“Budući da smo pioniri u ovom sportu što se Srbije tiče, osećamo i čast i obavezu zbog organizacije nacionalnog prvenstva. Ipak, najviše nam znači što vidimo da se karum širi i da dobija sve veći broj
poklonika”, kaže za valjevskaposla.info Aleksandar Tanasković, jedan od članova KK Valjevac. On kaže da će Valjevo imati desetak predstavnika na ovom takmičenju kao i da očekuje da će sve medalji ostati u našem gradu.

“Valjevska” reprezentacija Srbije na XXI Carrom Eurocup, Italia 2017.

Turnir će se igrati na 12 tabli, koje su same po sebi bitne, jer bez njih nema ni karuma. Jako teško se nabavljaju i poprilično su skupe. Jedan broj tabli za ovo prvenstvo pravili su sami članovi KK Valjevac, neke su doneli posle nastupa za reprezentaciju na evropskom prvenstvu koje je proletos održano u Italiji, a dve su original “Synco” table koje se upravo koriste na evropskim i svetskim prvenstvima.

Detalj sa EP u Italiji

“Koristim priliku da se u ime Karum kluba Valjevac zahvalim našem Valjevcu, Nj.E. gospodinu  Vladimiru Mariću, ambasadoru Srbije u Indiji,  kao i službenicima iz ministarstva spoljnih poslova i iz Indijske karum federacije, koji su nam obezbedili ovu donaciju”, naglasio je Tanasković.

Posle Prvog prvenstva prvenstva Srbije u karumu, “kqarumaše” očekuju nova uzbuđenja. Što se Valjeva tiče, početkom sledeće godine biće održan jedan turnir za juniore, a u najavi je i Serbian Open turnir sa gostima iz inostranstva. Na nivou Srbije, ljubitelje i igrače karuma očekuje Trofej Beograda i novo nacionalno prvenstvo, dok će se  reprezentacija Srbije, koja je sastvaljena isključivo od Valjevaca, spremati za Evropsko prvenstvo u Nici i Svetski kup u Južnoj Koreji.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.