Valjevo domaćin Srpsko-danskih dana voda

Srpsko-danski dani voda u Valjevu održaće se sutra u Omni centru. Pored domaćina JKP Vodovod Valjevo i predstavnika tridesetak vodovodnih preduzeća iz gradova cele Srbije, ovom važnom događaju, prisustvovaće i zvanična delegacija Ambasade Kraljevine Danske u Srbiji, predvođena Nj.E. Andersom Hougorom, ambasadorom Danske u Beogradu, kao i delegacija danskih vodoprivrednika.

“Pored predstavnika danske amabasade i danskog ambasadora, gosti ovog značajnog skupa posvećenog vodoprivredi biće i članovi delegacije vodoprivrednika iz ove skandinavske zemlje, sastavljene od predstavnika sedam danskih kompanija i JP Frederiksburg vodovod i kanalizacija. Reč je o danskim proizvođačima vodovodnog materijala, koji će predstaviti svoje proizvode i ostvariti kontakt sa svojim srpskim kolegama. Danci nude i jednu povoljnu kreditnu liniju, tako da ćemo kandidovati projekte rekonstrukcije stare fabrike vode i rekonstrukcije postrojenja za preradu otpodnih voda da se urade upravo uz pomoć tih sredstava. Smatramo da će ovakav susret i seminari u okviru ove manifestacije doprineti direktnoj i značajnijoj razmeni iskustava, kao i da će svaki ostvaren kontakt i upućene sugestije biti od važne koristi za budućnost poslovanja svih vodovodnih i vodoprivrednih preduzeća koji će prisustvovati događaju”, kaže direktor JKP Vodovod Valjevo Đorđe Milanović.

Đorđe Milanović. direktor JKP Vodovod Valjevo (foto: valjevskaposla.info)

U okviru tri lokalne prezentacije, trenutno stanje, sprovedene i planirane investicije, potencijale za sardnju, kao i koji su to glavni problemi i izazovi, predstaviće naš Vodovod, JP Kolubara Valjevo i JKP Vodovod Užice.

U sklopu manifestacije Srspko-danski dani vode, delegacije iz Danske i predstavnici brojnih srpskih vodovodnih preduzeća obići će postrojenje za preradu otpodnih voda i fabriku vode, kako bi razgovarali o daljoj saradnji.

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.