Dragan Jeremić: Odgovorni se moraju kazniti!

Zamenik gradonačelnika i predsednik Radne grupe za uređenje Petnice Dragan Jeremić ukazao je u svom obraćanju medijima na problem koji je napravljen nelegalnom izgradnjom makadamskog puta nadomak Petničke pećine gde je već planirano uređenje prostora.

Valjevo
„Nelegalnom izgradnjom puta, ceo prostor oko pećine je devastiran i to je veliki problem, a odgovorni se moraju kazniti. Mi smo planirali po projektu da uradimo ovde drveni most i to ćemo i realizovati“, rekao je Jeremić i dodao da je nelegalna izgradnja puta povod da nadležni organi Grada i inspekcijske službe reaguju, kao i to da ovo nije jedini primer, jer postoji i primer divlje gradnje na reci Gradac, gde se gradi noću i nedeljom što je veliki problem sprečiti. Grad je planirao da otkupi jedan deo parcela u Petnici, kod pećine i kod jezera, a detaljni urbanistički plan Petnice je u izradi, što će biti važan preduslov za dalji razvoj ovog prostora.

Valjevo

Radna grupa za izradu turističkog prostora Petnice planira da kroz značajna ulaganja unapredi postojeće sadržaje i uvede nove, koji će ovu urbanističku celinu učiniti još privlačnijom za turiste i posetioce.

„Ovaj prostor imamo nameru da stavimo u funkciju i da to bude jedan novi turistički prostor koji će biti na ponos gradu Valjevu. Petnička pećina je samo jedan od sadržaja, jezero, Sportsko-rekreativni centar Petnica je takođe od izuzetnog značaja, a uz Istraživačku stanicu i izgradnju Opservatorije na Rogljeviću, ceo ovaj prostor je unapred predodređen da bude naučno-tehnološki i istraživački centar koji će predstavljati turističku atrakciju Valjeva“, naglasio je na konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika i predsednik Radne grupe za izradu turističkog prostora Petnice dr Dragan Jeremić.

Valjevo

Član Gradskog veća i zamenik Radne grupe za izradu turističkog prostora Petnice David Maksimović izrazio je otvoreno negodovanje zbog nelegalne izgradnje puta kod Petničke pećine koja je zaštićeno prirodno dobro. Grad Valjevo je opredelio sredstva za prvu fazu uređenja prostora ispred Petničke pećine i taj projekat je urađen u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode. Takođe će biti uređena i unutrašnjost pećine.

„Cilj nam je da se ovaj prostor sačuva, a i da se most vrati u prvobitnu funkciju, jer je sada srušen. Izrada idejnog rešenja za projekat izgradnje kanalizacione mreže u Petnici biće završen u naredna dva-tri meseca, u toku je i izrada nekoliko projekata saobraćajne infrastrukture, a u planu je i uređenje Petničkog jezera“, rekao je Maksimović i dodao da su pored toga predviđeni i novi sadržaji u SRC „Petnica“.

Valjevo

Zamenik gradonačelnika je ovom prilikom govorio i o situaciji sa kamenolomima.

„Imali smo prilike da vidimo šta se dešava sa kamenolomima i koristim priliku da izrazim negodovanje u vezi maltretiranja novinara Televizije Valjevo plus. To je neprimereno ponašanje i govori o bahatosti, što se mora sprečiti. Grad Valjevo mora da nađe način i da stavi u funkciju kamenolome, ali uz uslov da se poprave putevi koji se oštete. Isti problem imamo i sa „Srbija šumama“, a za sve to se mora naći rešenje“, ocenio je Jeremić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.