Drift trka po drugi put u Valjevu

U gradu na Kolubari 30. juna i 1. jula na parkingu ispred istočne kapije HK „Krušik“ a.d. po drugi put biće održana drift trka, rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare.

Valjevo

„Dugujem jednu veliku zahvalnost Gradu Valjevu – lokalnoj samoupravi koja je drugu godinu za redom omogućila da približimo jednu novu vrstu moto sporta mladima i da mlade vozače pune energije jasno usmerimo na neka bezbedna mesta. Prvog dana u subotu voze se kvalifikacije, trenutno je prijavljen 21 vozač, a od toga ima naših 17 domaćih vozača, jedan bračni par iz Mađarske, koji je publika imala priliku da vidi prošle godine, takođe dolaze i dva vozača iz Grčke. U subotu imamo kvalifikacije, svaki vozač vozi po tri vožnje i onda se oni raspoređuju, da bi u nedelju kad je zanimljivije vozili u parovima“, rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Jokić predsednik Tjuning kluba iz Beograda.

Valjevo

Drift je kontrolisano proklizavanje automobila, gde je cilj da vozač što bolje postavi auto u krivini i što efektnije prođe pored klip tačaka. Drift trke nisu trke već majstorska vožnja.

Valjevo

Ovogodišnju drugu po redu sportsku manifestaciju koja promoviše auto sport, tokom dva dana, ljubitelji atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila imaće priliku da uživaju u vožnjama najpoznatijih drift vozača, od kojih će se nekoliko stranih vozača, predstaviti valjevskoj publici.

Tjuning klub, Grad Valjevo i Sportski auto karting savez Srbije (SAKSS) su preuzeli inicijativu da sprovedu akciju pod sloganom „Ulica nije trkačka staza!“ sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome se jedino može uspeti stalnom edukacijom, obukom vozača i činjenicom da jedino mesto za trke su obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze.

„Valjevo je prihvatilo obavezu da ove godine pomogne auto moto sport i drago je čuti ovako lepe pohvale od predsednika da smo bili uspešni organizatori i da vodimo brigu i ovoj vrsti sporta. Posle uvodnog izlaganja Aleksandra Jokića nama ostaje da u ime Gradskog veća i u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića pozovem sve ljubitelje auto moto sporta da u subotu dođu i da uživaju u čarima ovog atraktivnog sporta“, istakao je član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović.

Ovaj šampionat se u Srbiji održava oko deset godina. Drift vozači će pokazati kako se kontrolišu automobili u bočnom proklizavanju. U subotu 30. juna se voze kvalifikacije, a u nedelju 1. jula finalne vožnje u kojima dva takmičara u isto vreme, na stazi voze jedan pored drugog. Program oba dana počinje u 11 sati, a organizator ovog takmičenja je Tjuning klub iz Beograda.

Valjevo

U subotu 30. juna u večernjim časovima na platou ispred Centra za kulturu Valjevo održaće se izložba modifikovanih i drift automobila.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.