“Državni posao uživo sa televizorom” u top 3 najbrže rasprodate predstave u CZK

Predstava “Državni posao – uživo sa televizorom” rasprodata je nedelju dana pre početka predstave, tako da je Velika sala Centra za kulturu bila ispunjena do poslednjeg mesta. Domaćini kažu da ova predstava spada u top tri najbrže rasprodatih pozorišnih komada odigranih na sceni u Valjevu u poslednjih par godina. Sudeći po reakcijama publike, aplauzima i ovacijama upućenih tvorcima i protagonstima predstave, njihov prvi nastup u Valjevu opravdao je očekivanja publike. 

Valjevo

“Ovakav vrhunski aplauz na kraju nas je stvarno oduševio. Mada smo znali da će u Valjevu biti sjajno”, kaže trojac Banjac, Škorić i Ćirjaković, čiji je popularni sitkom “Državni posao”, koji se emituje na Televiziji Vojvodina, usled velike popularnosti prerastao u istoimenu predstavu. Neposredno pre nastupa u našem gradu, napunili su beogradski Dom sindikata i Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu.

– Valjevska posla: Odakle crpite inspiraciju?

Dimitrije Banjac:Forma koju radimo je prilično složena i zahtevna, jer smo radili 860 dana u protekle 4 godine. Tako da crpljenje inspiracije, u ovom slučaju, podrazumeva ne drogiranje, ali snalaženje i iznalaženje raznih informacija i poluinformacija koje dolaze do nas putem interneta

Dejan Ćirjaković:Hvala Bogu živimo u Srbiji, pa inspiracije ima na svakom koraku. Najinspirativniji su nam ljudi i naši likovi su ustvari rađeni prema karakterima pravih osoba sa kojima se susrećemo“.

Valjevo

– Valjevska posla: Za vikend ste u Valjevu i snimate u našem kraju?

Nikola Škorić:Da, posle predstave ostajemo u Valjevu, jer planiramo da u Zlatariću snimamo predizbornu kampanju ministra Marinka Magle, koji je rodom iz ovog sela na obodima Valjeva. Njegova kampanja počinje u Kolubarskom okrugu“.

– Valjevska posla: Odakle baš Valjevo da uvrstite u svoj rad?

Nikola Škorić:Naša ljubav prema Valjevu traje još od “Noćne smene”. Valjevo smo uvrstili zbog nekih ideoloških zabluda iz mladosti, zbog istorije i zanimljivih dešavanja tokom ustanaka i ratova. Razmišljamo da posetimo i snimimo nešto i u Brankovini i u Ćelijama, ali samo ako vremenske prilike to dozvole”. 

Valjevo

Idejni tvorci “Državnog posla”, publici poznatiji po svojim ulogama Čvarkova, Torbice i Boškića, nisu glumci po profesiji. Publika to može da zaključi tokom izvođenja predstave, jer često improvizuju na samoj sceni. Nekom od nih, a to često bude Dimitrije, baš u tom trnutku “klikne” fora, pa se i sami toliko zasmeju da ne mogu da sakriju od publike. Uspeju nekako da “iskuliraju”, a publika im to ne zamera, već prepoznaje na pravi način, kao talenat i rado nagrađuje ovacijama. Kažu da nemaju pritiske sa strane, da su najbolji tekstovi oni koje zajedno obrade, da od nedavno imaju petog člana koji je uključen u pisanje scenarija za sitkom na RTV i da će pred publiku sa nečim novim izaći već u oktobru ove godine.

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.