Dva doktorata o delu Belog Markovića za dva dana

Već je poznato da književnost Radovana Belog Markovića privlači veliku pažnju akademske javnosti, tako da je poslednjih godina odbranjeno više doktorata, magistarskih, master i diplomskih radova iz književnosti i lingvistike na različitim fakultetima, prvenstveno na filološkim. Međutim, kuriozitet je da je nedavno Slađana Ilić, urednik u Zavodu za udžbenike, za dva dana odbranila doktorate o delu Belog Markovića na dva fakulteta.

Na Fakultetu političkih nauka Beogradskog univerziteta odbranila je tezu „Politički diskurs u pripovetkama Radovana Belog Markovića“, da bi sledećeg dana na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu odbranila disertaciju pod nazivom „Tipovi fantastike u delima Radovana Belog Markovića“. Dr Slađana Ilić se duže od decenije bavi proučavanjem proznog opusa Radovana Belog Markovića i bila je učesnik nekoliko naučnih skupova posvećenih značaju njegove književnosti.

Od knjige profesora Vitomira Vuletića do danas o delima Belog Markovića objavljeno je pet stručnih monografija, a knjiga prof. dr Radivoja Mikića uskoro će doživeti treće dopunjeno izdanje. Objavljeno je i više zbornika, od kojih je poslednji sa naučnog skupa u Srpskoj književnoj zadruzi.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.