„EICHINGER“ – NOVI BREND VALJEVSKE PIVARE

Valjevska pivara obeležila je početak plasmana novog piva „Eichinger“ (Ajhinger) u Vojvodinom salonu „Grand“ hotela, priredivši prvu medijsku promociju i degustaciju svog novog proizvoda. Tom prilikom uručene su nagrade predlagačima naziva za novu robnu marku Valjevske pivare. Proizvodnja „Ajhingera“ počela je pre tri meseca, nakon višemesečnog rada tehnologa Valjevske pivare, koji su napravili novo pivo proizvedeno po bavarskoj tehnologiji.

Prema rečima Branka Bojića, tehnologa proizvodnje piva, novo pivo „Ajhinger“ odlikuje izrazita, ali plemenita gorčina i visoka prevrelost. On naglašava da je posebna pažnja kod ovog novog piva posvećena izboru hmelja. „Odlučili smo se za renomiranog nemačkog proizvođača i to je jedini uvozni sastojak našeg piva“, kaže Bojić i ističe da „Ajhingerovom“ specifičnom ukusu doprinosi i izvorska voda sa izvorišta Paklje.

Poster Ajhinger horizontal

Podsećamo da je Valjevska pivara organizovala nagradni konkurs za izbor naziva novog piva na svojim zvaničnim stranicama društvene mreže Facebook. Konkurs je završen u februaru mesecu i najčešći predlog bio je upravo „Eichinger“ (Ajhinger), prema  bavarcu Josefu Eichingeru, prvom stručnom pivaru koji je u 19. veku utemeljio proizvodnju „Valjevskog piva“.

 U okviru promocije novog brenda Valjevske pivare uručene su nagrade onima koji su „kumovali“ da se novom pivu da naziv nekadašnjeg piva Valjevske pivare, koje je bilo popularna tokom 90-tih godina prošlog veka. Prvu nagradu i vaučer u iznosu od 15.000 dinara za proizvode Pivare osvojio je Aleksandar Čarnojević iz Valjeva. Valjevci Bojan Petrović i Aleksandar Marković i Beograđanin Vladimir Jezdić, koji su takođe predložili naziv „Ajhinger“, dobitnici su vaučera za Pivarine proizvode u iznosima po 5.000 dinara. Ovom prilikom nagrađeno je još šestoro njih, čiji su predlozi ušli u najuži izbor. Oni su dobili vaučere u iznosima po 3.000 dinara za Puvarine proizvode. Svih deset nagrađenih dobili su pride po kutiju novog „Ajhinger“ piva i promotivne materijale.

IMG_0786_resize

(Dobitnici nagrada sa direktorom Aleksandrom Rajevcem, tehnologom Brankom Bojićem i mikrobiologom Ivanom Nikolić)

Ako je sudeći reakcijama pripadnika valjevskih medija i osvajačima nagrada, koji su imali priliku premijerno da osete ukus „Ajhningera“, novi „lejbl“ Valjevske pivare brzo će osvojiti ljubitelje piva. Prema rečima Aleksandra Rajevca, direktora Valjevske pivare, novo „Ajhinger“ pivo se već može pazariti u Europromovim prodavnicama, a u narednim danima očekuje se intenzivnija distribucija i prodaja ovog novog svetlog piva Valjevske pivare sa nalepnicom na kojoj stoji latinični natpis „Eichinger“.

Marija Petrović-Marković

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.