Film “Zvizdan” otvara novi bioskop!

 

Novi valjevski bioskop, koji prati savremene trendove, biće otvoren u četvrtak, 22. decembra u 20h, kada počinju “Valjevski filmski susreti”. Čast da zvanično u rad pusti novo filmsko platno dugoočekivanog bioskopa u Domu omladine pripala je filmu “Zvizdan”, reditelja i scenariste Dalibora Matanića. Film koji je nagrađen u Kanu govori o hrvatsko-srpskom sindromu u kojem pobeđuje ljubav i svakako ga vredi pogledati.

Valjevo

U programu “susreta” nalaze se filmovi “Jesen samuraja”, “Ustav Republike Hrvatske”, “Igla ispod praga”, “Inkarnacija”, “Procep”, zatim dokumentarni filmovi “Crnjanski”, “Voli vas vaša Sexy Maja”, ali i filmovi Žike, Kuste i Orsona Velsa, koje je voleo nedavno preminuli slikar Ljuba Popović, ačije projekcije će biti upriličene u Modernoj galeriji.

Ovogodišnji treći po redu “Valjevski filmski susreti” u organizaciji kulturne mreže VAKUM, održače se zahvaljujući saradnji sa valjevskim Centrom za kulturu, Minisarstvom kulture i informisanja, Gradom Valjevom, kao i mnogobrojnih sponzorima.
M.P.M.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.