„Geolozi bez granica“ u Valjevu

 Danas počinju istraživanja na lokaciji klizišta u Ulici Ive Andrića u Valjevu, koja će sprovoditi 15 studenata i profesora iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Geologe predvodi prof. dr Milovan Urošević sa Kortin Univerziteta (Curtin University) iz Perta. Ovo istraživanje se treći put organizuje u našem gradu, u okviru programa „Geolozi bez granica“.

Istraživanje se sprovodi u okviru projekta „Procena oštećenja infrastrukture u poplavama u BiH i Srbiji u maju 2014. godine“, koji finanira Society of Exploration Geophysicists (SEG), a uz podršku Asocijacije geofizičara i ekologa Srbije.

Od 20. do 25. jula će trajati multidisciplinarna istraživanja s ciljem definisanja klizišnog procesa, monitoringa i preporukama za sanaciju klizišta u Ulici Ive Andrića.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.