Grad će podržati razvoj streljačkog sporta u Valjevu

„Grad Valjevo je spreman da uloži sredstva u rekonstrukciju Strelišta na Senjaku, jer streljaštvo u našem gradu ima dugu tradiciju. Strelište na Senjaku u Valjevu nekada je bilo među najboljim u Srbiji, ali je taj objekat već godinama ruiniran. S obzirom na to da imamo urađen projekat rekonstrukcije, možemo planirati sredstva u budžetu za narednu godinu“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović na sastanku sa predsednikom Streljačkog saveza Srbije Sinišom Mašovićem, Srećkom Pejovićem i Milanom Parmezanovićem iz Streljačkog saveza Srbije, Miodragom Lazićem iz Streljačkog kluba „Centar Plus“ Valjevo i njihovim saradnicima.

Na sastanku je ocenjeno da bi nakon rekonstrukcije Strelišta, Valjevo imalo sve uslove da bude značajan streljački centar u Srbiji. Gradonačelnik je ovom prilikom naglasio da rukovodstvo grada želi da uloži sredstva u rekonstrukciju i podrži razvoj jednog od najuspešnijih olimpijskih sportova, jer će Grad imati benefit od tog investicionog ulaganja.

„Navikli smo se na vrhunske rezultate u streljaštvu i kao jedna od najstarijih sportskih organizacija u Srbiji, izuzetno smo zainteresovani za stvaranje što boljih uslova za razvoj ovog sporta. Imamo oko 6000 registrovanih takmičara, među njima ima i mnogo mladih. Drago nam je da je lokalna samouprava u Valjevu zainteresovana za ulaganje u obnavljanje Strelišta i da je prepoznala potrebu da podrži ovaj sport“, rekao je ovom prilikom u Valjevu Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije.

Arhitekta i urbanista u JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ Marija Mitrović uradila je idejni projekat rekonstrukcije objekta za potrebe planiranja investicije. Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija prizemlja uključujući i instalacije, ali i dogradnja čime se dobija još jedna etaža, a  kvadratura objekta bila bi duplo veća. Projektom su predviđeni i prateći komercijalni sadržaji. Rekonstrukcijom, objekat bi imao višenamensku funkciju i bio bi strelište za vazdušno, ali i vatreno oružje čime bi u potpunosti odgovorio potrebama ne samo Valjeva već i regiona.

Na sastanku je naglašeno da bi u Valjevu, nakon rekonstrukcije Strelišta, mogla da se organizuju takmičenja i kampovi, što bi Streljački savez Srbije planirao svojim kalendarom.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.