Valjevo – grad u fokusu

Grad Valjevo je dobio sedam miliona dinara za realizaciju projekta „Tragovima velikana“, u okviru programa „Gradovi u fokusu“, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Na konkursu Ministarstva podržano je 22  projekta iz isto toliko gradova i opština u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara.

Valjevo će u saradnji sa ustanovama kulture, unaprediti svoje kapacitete u kulturi i kulturnu ponudu.

Izabrane lokalne samouprave, među kojima je i naš grad, poneće titulu – Grad u fokusu, koja će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Republike Srbije i Evrope.

Program „Gradovi u fokusu“ doprineće ostvarenju ciljeva Ministarstva koji se odnose na uspostavljanje predvidive i konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Valjevski projekta se zove „Tragovima velikana“, jer će ustanove kulture realizovati aktivnosti na temu velikana iz valjevskog kraja.

Komisija je posebno vodila računa o kvalitetu, konceptu sadržaja i formatu predstavljanja, budžetu, stepenu posedovanja potrebne dokumentacije za realizaciju infrastrukturnih podprojekata, vidljivosti projekta i opštem planu finansiranja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.