Gradonačelnik poželeo đacima prvacima puno uspeha i radosti za svaku dobijenu peticu

Valjevo

Ovog prvog septembra u đačke klupe osnovnih valjevskih škola selo je ukupno 746 prvaka, za koje je u petak na Gradskom trgu bila priređena svečanost u vidu organizovanog programa prilagođenom uzrastu naših najmlađim školaraca. Sve prisutne đake prvake, koji su došli u pratnji svojih učiteljica i roditelja, pozdravio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i čestitao im polazak u školu, naglasivši da je to jedan od najvažnijih dana u životu svakog deteta, jer tada zakoračuju u svet odraslih.

Valjevo

(Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović u svom obraćanju đacima prvacima)

“Poštovana deco, možda najvažnija osoba u vašem školovanju biće vaša učiteljica, kao što je za mene to bila moja učiteljica Krista Vujić. Nadam se da će i vaše učiteljice biti osobe koje ćete pamtiti ceo život. Želim vam puno uspeha i puno radosti za svaku dobijenu peticu. Želim vam puno ljubavi i drugarstva, a pre svega  dobro zdravlje“, poručio je gradonačelnik mališanima.

 

Valjevo

(Zajednička fotografija gradonačelnika i najmlađih valjevskih školaraca)

Najmlađim školarcima obratila se i Sofija Nenadović, učenica O.Š. “Andra Savčić”, koja je govorila stihove pesme “Balada o prvaku”, dok je za zabavno-plesni program bio zadužen Studio M,  pripremivši set različitih i zanimljivih nastupa simpatičnih i moderno kostimiranih balerina.

Valjevo

 

Valjevo

Za kraj programa svi su pevali i igrali uz himnu Studija M, a upriličeno je i fotografisanje svih prisutnih đaka prvaka sa gradonačelnikom Gvozdenovićem i članom Izvršnog veća zaduženim za kulturu Dejanom Bogojevićem. Mališanima su ovom prilikom od Grada Valjeva uručeni poklone u vidu sveski, olovaka i rasporeda časova.

Valjevo

Ceo program vodila je mlada Nađa Milovanović, koja je prvacima poručila: „Tu smo jedni za druge sa istim ciljem i na istom zadatku – da budemo bolji nego što smo bili juče”, ona se obratila i roditeljima  rečima da ne propuste nijedan trenutak koji mogu provesti sa svojom decom i da ne dozvole da vrtlog vremena ukrade i jedan delić njihovog detinjstva.

Valjevo

 

M.P.M

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.