Gripa nema, pojačane respiratorne infekcije

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo, na osnovu svakodnevne razmene informacija Doma zdravlja sa ovom ustanovom, po svim analizama do danas u Kolubarskom okrugu nije potvrđen virus gripa. Valjevski Dom zdravlja poziva građane da se vakcinišu protiv sezonskog gripa, jer još uvek ima dovoljno vakcina, a to je najbolja mera preventive i zaštite. Do danas je vakcinisan 2.371 građanin, a Dom zdravlja raspolaže sa 2.930 vakcina.

Evidentno je da je znatno povećan broj pacijenata sa infekcijama respiratornog i gastrointestinalnog sistema i infekcijama sličnim gripu, kao i da su simptomi pojačani. Na Savetu Komisije za bolničke infekcije Doma zdravlja, održanom ove nedelje, zaključeno je da se pacijentima preporuči da prilikom dolaska u Dom zdravlja koriste zaštitne maske kao preventivnu meru protiv širenja infekcije.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.