Hapšenje: Protivpravno prisvojili oko 38 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Valjeva, uhapsili su četiri i saslušali tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su protivpravno prisvojili oko 38 miliona dinara.

Po nalogu višeg javnog tužioca, zadržavanje do 48 časova određeno je M. K. (1970) iz Sente, P. B. (1983) iz Novog Bečeja, I. S. (1982) iz Bečeja i D. S. (1985) iz Bečeja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave. Osumnjičeni se terete da su od januara 2015. do februara 2016. godine, kao odgovorna lica preduzeća sa područja Kanjiže, Novog Bečeja i Valjeva, sa računa svojih firmi prebacivali sredstva na tekuće račune poljoprivrednih gazdinstava iz Valjeva, na ime fiktivnog otkupa mekog ogrevnog drveta, a novac dobijali nazad umanjen za određenu proviziju.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.