Icić otvara Valjevski košarkaški klub

U Valjevu 11. febrara počinje sa radom novi košarkašku klub za dečake i devojčice pod nazivom “Valjevski košarkaški klub”, čiji je pokretač naš Valjevac Aleksandar Icić, dokazani i višestruko nagrađivani košarkaški trener brojnih muških i ženskih selekcija različitih generacija u Srbiji.

Valjevo

“Bez neke lažne skromnosti, mislim da deci koja žele da se bave košarkom mogu da ponudim isključivo kvalitet i dvadeset tri godine svog uspešnog trenerskog iskustva. Želim da u dobrom smeru omasovim košarkaški sport, da sa kvalitetnim i dobro osmišljenim programom minibasketa angažujemo sve polaznike. Motivisan sam kao nekad na početku svoje karijere da u narednom periodu košarkaškom Valjevu predstavim svoj pristup košarci i sportu uopšte, kao i svoju trenersku filozofiju u radu sa decom. Mislim da je to što budem prezentovao u Valjevskom košarkaškom klubu suv kvalitet”, naglašava Icić, koji je kao trener bio osvajač nacionalnog prvenstva, nacionalnog kupa, liga kupa i trener univerzitetske reprezentacije.

Valjevo

Aleksandar Icić sa novim koševima u Hali Omni u kojoj će se trenirati

Prijem novih članova vršiće se već od 11. februara, od 10 časova, u Hali Omni, kada je zakazan i prvi trening. Valjevski mališani od 7 do 10 godina treniraće tri puta sedmično po studioznom programu za minibasket, sa loptama i koševima čija je veličina prilagođena njihovom uzrastu.

Valjevo

Icić kao trener na Kampu Teo4

“Već imamo dosta zainteresovane dece, kao i roditelja da se uključe u rad Valjevskog košarkaškog kluba. Takođe verujem da će pomoću našeg ozbiljnog i studioznog programa svi polaznici napredovati i uspešno savladati svoje prve korake u košarci”, ističe Icić, čiji su puleni, između ostalih, najbolja košarkašica Evrope Sonja Petrović, koja je prve dve seniorske sezone provela upravo pod njegov trenerskom komandom, zatim Milica Dabović, bivši kapiten reprezentacije, Stefan Birčević, takođe reprezentativac, kao i dve generacije uspešnih valjevskih košarkaša. Među njima su Jovan Teodosić, Vladimir Panić, Aca Tanasković, Nikola Ilić, Stefan Atanacković, Srba Nedeljković, Lazar Gojković, Slavko Mićanović, Đorđe Varagić, Đorđe Popović, Srećko Rakić i drugi.

Valjevo

“Postoji interesovanje i starije dece i onih koji već treniraju, ali prvo želim da napravim dobre uslove kako bi ta deca napredovala. Želim da se deca igraju, da budu srećna i da uživaju u sportu zajedno sa svojim roditeljima. U svemu što budemo radili u klubu biće uključeni svakako roditelji, jer saradnja sa njima i uzajamno poverenje itekako su važna karika u našem programu rada”, kaže Icić, sa kojim će u Valjevskom košarkaškom klubu u rad sa decom biti uključeni još Rade Srećković i Đorđe Radomirović.

Valjevo

Logo Valjevskog košarkaškog kluba

Košarkaški savez Srbije i predsednik Saveza Dejan Tomašević darovali su Valjevski košarkaški klub novim loptama, pozdravljajući ideju i program koji će primenjivati u radu sa decom, a isti pokloni u vidu malih i velikih lopti stižu u aprilu mesecu iz Kampa Teo4.

Za vizuelni identitet i ceo promotivni materijal vezan za ovaj novi klub u gradu “krivac” je grafički dizajner Maja Rakić, koja je uz “Stiletto”, “Omni centar”, “Tehnoalat”, “Mo cafe” i štampariju “Crveno” prijatelj Valjevskog košarkaškog kluba.

 

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.