IN MEMORIAM Zoran Stanojević

Danas je sve poslenike valjevskih medija rastužila vest da je preminuo njihov dragi i uvaženi kolega Zoran Stanojević. Dugogodišnji poznati i cenjeni spiker i voditelj Radio Valjeva Zoran Stanojević napustio nas je jutros iznenada u 66 godini života, usled posledica srčanog udara.

Zoran Stanojević (1953-2019)

Zoran Stanojević – Stana, počeo je da se aktivno bavi novinarstvom 1967. godine, a već dve godine kasnije debitovao je na Radio Valjevu. Ubrzo je njegov glas postao prepoznatljiv na talasima Radio Valjeva, a on sam omiljeni kolega, kako tadašnjim članovima redakcije ove valjevske renomirane radijske kuće, tako i budućim naraštajima koji su krčili put novinarstva u Radio Valjevu. Sve njegove kolege kažu da je bio sjajan čovek i profesionalac, omiljen među brojnim generacijama mladih radijskih spikera i voditelja, koji je umeo da prepozna kvalitetan spikerski glas i bio uvek spreman da da koristan savet i nesebično pruži pomoć. Bio je predan svom poslu i istrajan u njemu, ali i harizmatičan, što je publika uvek mogla čuti u njegovim radijskim nastupima. Van radijskog studija bio je šarmer i boem. O njemu još kolege govore da je bio “živa beleška” Radio Valjeva. Vodio je evidenciju i zapisivao sve važnije datume vezane za život i profesionalne korake i uspehe svojih kolega. Posebno mesto u njegovom srcu pripadalo je Bokserskom klubu Metalac. Cenio je boks i ceo život proveo uz Metalac, bilo kada je vodio konferanse na boks mečevima, ili kada je delovao kao član uprave tog bokserskog kluba. U privatnim razgovorima između valjevskih novinara niko nikada nije rekao niti čuo ružnu reč o Zoranu Stanojeviću, što umnogome govori o njegovoj personi, karakteru i profesionalizmu. Ostaće upamćen po svom divnom glasu, uvek nasmejanom licu i brojnim uspomenama iz radijskog, kasnije i TV studija, ali i snimanja na terenu.

Zoran Stanojević i Anatolij Karpov 23. decembra 2018. na proslavi jubileja valjevskog šah kluba

Zoran Stanojević rođen je 26. avgusta 1953. godine u Valjevu, od oca Žarka i Majke Olge (rođ. Andrić). Novinarstvom je počeo da se bavi sa 14 godina, pišući za pionirski dodatak lista Napred. Na Radio Valjevu je debitovao 13. jula 1969. godine, a u stalni odnos ove medijske kuće stupio je 1975. Na Radio Beogradu njegov glas se prvi put čuo na Dan mladosti, 25. maja, 1971. godine. Prvi televizijski nastup imao je 1980. godine na TV Beograd.

U bogatoj spikerskoj i voditeljskoj biografiji Zorana Stanojevića, pored Radio Valjeva i RTV Beograd, beleži se da je sarađivao u programima TV Marš, TV Cronic, Radio Goluba, kao i Vujić televizije Valjevo, gde je imao svoje emisije “Selu u pohode” i “Kafanske priče”, i čiji je deo redakcije bio do poslednjeg dana života.

Zoran Stanojević biće sahranjen u subotu, 12. januara, u 14 časova na Kličevačkom groblju. Opelo će se biti održano sat vremena ranije u njegovoj porodičnoj kući na Petom puku. Za sobom je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Zoranu i Tijanu.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.