Infrastrukturni radovi u punom jeku u Valjevu

Završeno je asfaltiranje kolovoza na deonici Sinđelićeve ulice, od Pantićeve do Ulice Vladike Nikolaja u dužini od 180 metara i već danas će ova ulica biti otvorena za saobraćaj. Vrednost radova je oko šest miliona dinara, a sredstva su opredeljena iz programa investicionog održavanja ulica.

Valjevo

„Izvođač radova „Kompresor ing“ je ispoštovao rok. Sinđelićeva ulica je dobila novi kolovozni zastor, novu javnu rasvetu, ivičnjake,  a sledi i asfaltiranje trotoara. Direkcija je samo servis za građane i želim da ovo preduzeće bude isključivo u službi građana. Zato sam danas ovde sa svojim saradnikom Milanom Trifunovićem, jer želim da istaknem koliko je značajno što imamo operativce, inženjere i druge zaposlene u Direkciji koji daju pun doprinos tome da Direkcija posluje dobro“, rekao je v.d direktora JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ Zoran Trifunović koji je ovom prilikom najavio i izgradnju kružnog toka na raskrsnici Ulice Mirka Obradovića i Hajduk Veljkove ulice. „Značajno je da na tom mestu uradimo kružni tok, zbog brže cirkulacije saobraćaja, jer je to u interesu naših sugrađana“, ocenio je Trifunović. Sinđelićeva ulica je urađena u postojećem gabaritu, po svim pravilima struke, a predstoji obeležavanja horizontalne i vertikalne signalizacije.

Valjevo

Direkcija u naredna dva meseca planira da završi niz značajnih infrastrukturnih projekata. Na današnjoj konferenciji o predstojećim radovima Direkcije govorio je i pomoćnik direktora Milan Trifunović. „Do kraja godine uradićemo javnu rasvetu u parku na Petom puku, rekonstrukciju kanalizacione mreže u zoni mosta u naselju Veselinović, sportski teren u Poparama, novi kolovozni zastor u delu Sinđelićeve ulice kod Hrama, ali i rekonstrukciju Dušanove ulice koja će dobiti i savremene svetiljke u LED tehnologiji. Što se Dušanove ulice tiče, ona će biti rekonstruisana u dužini od 320 metara, od Ulice Vladike Nikolaja do prodavnice „Europroma“. Ugovorena vrednost ovog posla je 11 miliona dinara, a izvođač radova biće „Kompresor ing“, rekao je Trifunović i najavio da će Direkcija naredne godine uraditi i rekonstrukciju Pantićeve sa poprečnim ulicama. „Na taj način ćemo zaokružiti priču koja se odnosi na ulice u centru Grada i onda ćemo raditi ulice koje su u široj zoni“, rekao je Trifunović.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, koji je odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi budućeg statusa Direkcije, istakao:“Formirana je Komisija koja će se baviti rešavanjem statusa Direkcije i kada budemo imali stav Komisije, mi ćemo ga saopštiti.

Valjevo

Komisija će uzeti u obzir sve što se tiče zakonske procedure i rešavanja statusa Direkcije i izaćiće sa svojim jasnim stavom, kako ćemo rešiti status ovog javnog preduzeća“, rekao je Pimić i naglasio da se o ovom temi već razgovaralo na sastanku koji je održan u Beogradu u resornom ministarstvu, na kome su bili i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština. Ovom sastanku su prisustvovali i predstavnici drugih gradova i opština iz Srbije, koji će kao i Valjevo rešavati status Direkcije. „Ono što je sigurno, nijedan grad do sada nije doneo rešenje u vezi Direkcije, tako da ćemo o ovom temi tek razgovarati kada budemo imali jasan stav nadležne Komisije“, istakao je pomoćnik gradonačelnika Pimić, koji je i jedan od članova Komisije za rešavanje statusa Direkcije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.