Isidora Bjelica, dugo iščekivan i rado viđen gost u Valjevu!

Valjevo

Foto: Setfan Stević

Književno veče Isidore Bjelice, održano u prepunoj sali Javnog tužilaštva, nije ostavilo nikog ravnodušnim, ni mnogobrojnu publiku, ni samu popularnu spisateljicu, koja je iz Valjeva otišla akumulirana dragocenom i preko potrebnom energijom. Sa valjevskom publikom, koju smatra izuzetno književno potkovanom i koja, prema njenim rečima, ima istančan modni ukus, autorka brojnih bestselera družila se skoro dva sata.

Valjevo

Foto: Stefan Stević

Promociju Isidorine knjige “Miris neba” organizovali su naši mladi sugrađani, Dunja Novaković i Vojislav Bajić, koji studiraju u Beogradu. O njihovom radu, trudu i zalaganju da ovo književno druženje dobije pozitivne kritike dokazuju sve rasprodate ulaznice. Možda je nekom čudno što je oko tri stotine Valjevaca platilo kartu da čuje šta to intrigantna spisateljica ima da kaže, ali istina je da se u sali nekadašnje Valjevske banke tražila karta više i da je Isidora Bjelica dugo iščekivan i rado viđen gost kolubarske čaršije.

Valjevo

Foto: Stefan Stević

Valjevo

Foto: Stefan Stević

Za Dunju i Voju, dvoje mladih osoba, istrajnih u svojoj želji i nameri, a opet bez iskustva u orgnaizatorskim vodama, bilo je ovo veče za pamćenje, ali i za samu Isidoru, koja nas je još jednom uverila da uvek ima štošta korisno da podeli sa poštovaocima njenog lika i dela. Na promociji u Valjevu saopštila je da uveliko radi na svom novom romanu, za koji joj je bila dovoljna samo jedna rečenica kao inspiracija, a ta rečenica glasi: “Blago onima osiromašenima duhom, njihovo je carstvo nebesko”! Pošto Isidora baš i ne važi sa duhovno sirmašnu personu, naprotiv, bogatstvo te vrste ima napretek, ko bi pomislio da to može biti uzrok njenih zdravstvenih problema, sa kojima se lavovski bori evo već četvrtu godinu. I dobija bitku protiv kancera, korak po korak, uz Božiju pomoć, o kojoj uvek priča ogoljeno i iskreno, u svom svojstvenom stilu, bez patetike i cenzure.

Valjevo

Vojislav Bajić i Isidora Bjelica, foto: Stefan Stević

Valjevo

Foto: Stefan Stević

“Miris neba”, knjiga je koja se bavi prosvetljenjem i inicijacijom ljubavi, jer je ljubav odgovor na sva naša životna pitanja. Svaki čovek treba da teži bezuslovnoj ljubavi, baš onakvoj kakvu imaju Gospod i sveci, ili majke prema svojoj deci. Naravno, put do bezuslovne ljubavi trnovit je. Usput nas čekaju razne prepreke i bodlje, kao što su samoljublje, taština, ljubomora, zavist, osećaj krivice, predrasude i druga negativna, vrlo štetna osećanja, koja nas ometaju da živimo potpuno otvorenog srca.

Valjevo

Nakon oficijelnog dela večeri, u kojem je promovisana ova “Houte Couture ezoterijska knjiga”, Isidora Bjelica odgovarala je na brojna pitanja publike, koja uvek želi da sazna informaciju više o njenoj svakodnevnoj telesnoj, mentalnoj i duševnoj borbi, kako se rve sa crnim mislima, koliko ju je bolest promenila, kako planira da se duhovno osiromaši, ali i koliko je šešira kupila u poslednje vreme.

Valjevo

Foto: Stefan Stević

Valjevo

Potpisivanje knjige, foto: Stefan Stević

Ukoliko želite da saznate kako da vas život toliko ne boli i ne povređuje, kako da se rastanete sa sopstvenim predrasudama i zabludama, ali i da saznate kako miriše nebo, onda Isidora Bjelica ima pravi odgovor za vas. Knjiga “Miris neba” miriše na još jedan njen bestseler.

Valjevo

Foto: Stefan Stević

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.