DE LEON POKLONIO „ANĐEOSKE VODOPADE“

Izložba istaknutog Venecuelanskog umetnika Valtera De Leona, koja je 9. avgusta otvorena u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ za vreme Tešnjarskih večeri, trebalo je da bude otvorena do 9. septembra, ali je zbog velikog interesovanja bila pred publikom do danas. U galeriji Studija bila su izložena 22 ulja na platnu, na kojima je autor na svojstven slikarski način dočarao raskošne pejzaže Venecuele i približio prirodne lepote ove divne latinoameričke zemlje.

Uz saglasnost kćerke umetnika Waltera De Leona, predstavnici ambasade Bolivarske republike Venecuele u Beogradu ostavili su na poklon Internacionalnom umetničkom studiju i Gradu Valjevu sliku pod nazivom „Anđeoski vodopadi“ (ulje na platnu, 40x61cm). Prema njihovom mišljenju, ovo umetničko delo Valtera De Leona najbolje predstavlja Venecuelu, imajući u vidu da je na njoj naslikan najveći vodopad na svetu, koji je u neku ruku zaštitni znak i prirodan simbol njihove zemlje.

Valjevo

(Anđeoski vodopadi, ulje na platnu, 40x61cm)

U Internacionalnom umetničkom studiju kažu da je svako delo Valtera De Leona vredno, ali da je posebna draž to što su iz ambasade Venecuele odlučili da zajedno sa kćerkom autora odaberu baš „Anđeoske vodopade“ kao poklon, jer ne samo da ovo njegovo delo ima umetničku vrednost, već je dar od srca prijateljske nam zemlje Venecuele. Značajna Kolekcija savremenog internacionalnog likovnog stvaralaštva Studija „Radovan Trnavac Mića“ sa ovom slikom sada broji 227 umetničkih dela.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.