Izađi mi na teglu

Turistička organizacija Valjevo je lokalni partner manifestacije „Izađi mi na teglu“, koja se organizuje već treću godinu. Tokom septembra i oktobra meseca u 25 gradova organizuje se takmičenje u pripremanju ajvara.

Valjevo

Valjevo će 16.septembra predstaviti najbolje ekipe u pripremanju ajvara valjevskog kraja. Takmičarska ekipa mora imati najmanje 2 člana. Ekipu mogu da čine: članovi uže i šire porodice, komšije, udruženja žena ili bilo koja druga udruženja, učesnici i nastavnici, studenti , kolege sa posla, prijatelji, itd.

Valjevo

Najbolje očekuju nagrade. Prvonagrađena ekipa plasira se direktno u finale, 22.oktobra na Zlatiboru.

 

PRIJAVITE SE!

više informacija: www.izadjiminateglu.rs

PRIJAVA EKIPA:
TURISTIČKA ORGANIZACIJA VALJEVO
Prote mateje 1/1, Valjevo
tel.:014/221-138

Valjevo

PROPOZICIJE ZA TAKMIČARE

1. Takmičarske ekipe prijavljuju se po pozivu lokalnog partnera putem javnih glasila, dok je broj ekipa koje mogu učestvovati ograničen na maksimalno 15

2. Tamičarska ekipa mora imati minimum 2 člana. Ekipu mogu da čine: članovi uže ili šire porodice, komšije, udruženja žena ili bilo koja druga udruženja, učenici i nastavnici, studenti, kolege sa posla, prijatelji, itd.

3. Takmičari su u obavezi da daju naziv svojoj ekipi, što kreativnije moguće i imenuju kapitena koji će je predstavljati. Kapiten koordinira ekipu tokom takmičenja I komunicira sa lokalnim partnerom i organizatorom

4. Na manifestaciji učestvuje prvih 15 ekipa koje su se prijavile, plus 3 rezerve u slučaju odustajanja neke od 15 prvih prijavljenih. Ukoliko neka od ekipa odustane od učešća u manifestaciji to može učitniti najmanje 7 dana pre početka manifestacije i u obavezi je da o tome pismeno obavesti lokalnog partnera, nakon čega prva od 3 rezervne zauzima slobodno mesto.

5. Takmičarske ekipe su u obavezi da kada se prijave potpišu potvrdu o učestvovanju u manifestaciji u prostorijama lokalnog partnera.

6. Takmičenje zvanično počinje u 11h i završava se u 19:00 h, kada zvanično prestaje priprema ajvara.

7. Kapiten svake ekipe u obavezi je je da dođe na mesto održavanja manifestacije najkasnije u 10:30 h. Ekipe moraju biti spremne u 11h za početak manifestacije.

8. Ekipa ili kapiten nakon završetka takmičarskog dela ne smeju napustiti štand, jer se od 19:00 h do 19:30 h uzimaju uzorci ajvara.
Higijenski uslovi:

– takmičari i takmičarke sa dužom kosom u obavezi su da imaju skupljenu kosu u visoki rep ili punđu

– organizator manifestacije za sve takmičare obezbeđuje higijenske rukavice

– takmičari su u obavezi da dobro operu celokupnu količinu paprike pre početka pripreme ajvara

– takmičari su u obavezi da izvrše sterilizaciju tegli na tradicionalan način

– takmičari su u obavezi da smeće koje je nastalo tokom pripreme odlažu u kese predviđene za to, koje obezbeđuje organizator manifestacije i da te kese nakon završetka takmičenja odlože u kontejnere za smeće

9. Organizator manifestacije obezbeđuje: natkrivene štandove za sve takmičarske ekipe,27-30 kg paprike (kurtovke) – količina potrebna za pripremu jedne ture ajvara, kube (prenosiva peć za pečenje paprike i kuvanje ajvara), tegle sa poklopcem, ulje, so, šećer, drva za loženje, stolove za pripremu i odlaganje tegli, plastične posude za ljušćenje paprike.

10. Takmičari moraju da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe, mašinu za mlevenje paprike, itd.

11. Za svaku takmičarsku ekipu biće obezbeđene tri stolice. Ukoliko ekipa broji više članova, takmmičari imaju pravo da ponesu svoje stoličice ili stolice, jer se manifestacija održava na otvorenom i nije obezbeđeno mesto za sedenje.

12. Najbolji ajvar bira stručni žiri koji u sastavu ima tri obavezna člana: najbolji lokalni kuvar, tehnolog i poznata ličnost koja je ostvarila značajne rezultate za svoju opštinu I šire. Ukoliko postoji potreba broj članova žirija može biti veći, ali mora imati neparan broj članova.

13. Na manifestaciji se biraju tri najbolja ajvara. Pored nagrada za tri najbolja ajvara koja su izabrana od strane žirija, prvonagrađena ekipa plasira se direktno u finale.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.