IZDAJETE STAN? Podnesite prijavu

Poreska uprava Srbije pozvala je građane koji zarađuju na osnovu izdavanja nekretnina da podnesu odgovarajuću poresku prijavu i plate pripadajući porez, a ako budu utvrđene nepravilnosti poreskim obveznicima će biti naloženo da ih otklone.

– Gradani koji poseduju nekretnine, dužni su da odmah posle sklapanja ugovora o njihovom zakupu, prijave da su po tom osnovu počeli da ostvaruju prihode – rečeno je  Poreskoj upravi.

Kako bi motivisali stanodavce da plate porez na izdavanje, poreznici su izradili flajere, a pozivali su i građane da, putem Poreskog alarma, prijavljuju one na koje sumnjaju da imaju stanare, a na to ne plaćaju porez.

– Jedna od aktivnosti u cilju otkrivanja izbegavanja plaćanja poreza jeste i Poreski alarm, putem kojeg može da se prijavi lice za koje se sumnja da ostvaruje, a ne prijavljuje prihode po osnovu izdavanja nepokretnosti u zakup – rekli su u Poreskoj upravi, uz opasku da sumnjive slučajeve građani mogu da prijave na web adresama www.poreskialarm.rs i poreskialarm.gov.rs.

Poreznici poručuju stanodavcima da poreske prijave PP OPO podnose prema mestu prebivališta u roku od 30 dana, nakon što zaključe ugovor o zakupu ili podzakupu, a formulare za prijavu mogu da preuzmu sa sajta ove institucije.

Uz prijavu se prilaže i ugovor o zakupu.

Pozivamo sve koji izdaju stanove da jednim klikom na PPOPO-Prijava.xsd podnesu poresku prijavu. Ukoliko vam nije najjasnije kako da ga popunite pogledajte video uputstvo za PP OPO.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Uvodimo i potez na vazduh...

    Bilo bi idealno da drzava preuzme te stanove za izdavanje, nalazi stanare, brine se ako ne plate, plate stetu ako se napravi, uzmu sebi porez, a vlasnicima daju kiriju. Na taj nacin svi bi bili zadovoljni. Medjutim u praksi nista od toga nece biti. Drzava zna samo da otima od gradjana, a da nista ne da. Njih ne interesuje da li su stanari recimo pobegli, a nisu platili kiriju, ako su napravili stetu, ne interesuje ih ni da li ste nasli stanare. Jedino sto drzava hoce je da uzme pare, a da sa svoje strane prstom ne mrdnu.