Izložba “Dečja umetnost” u Studiju Trnavac

U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ u petak, 24. marta 2017. godine, sa početkom u 19 časova, biće otvorena izložbe „Dečja umetnost“, na kojoj će biti izloženi radovi učenika ovdašnjih osnovnih škola.

Valjevo

Tijana Todorčević, učenica VI razreda OŠ “Nada Purić”

Na izložbi „Dečja umetnost“, koja se organizuje kao deo proslave obeležavanja Dana Grada, biće izložena 22 dečja rada, čiji su autori naši osnovci od petog do osmog razreda. Izložba je realizovana uz pomoć nastavnika i profesora likovne kulture u svih sedam valjevskih gradskih škola, koji su selektovali po tri najbolja školska rada. Jedino će Osnovnu školu „Nada Purić“ predstavljati četiri rada, jer je u izložbu uvršten i zajednički rad učenika šestog razreda Odeljenja dece sa posebnim potrebama ove škole.

Valjevo

Ivana Poljanica, učenica VIII razreda Prve osnovne škole

Pred đacima osnovcima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja i zapažanja, rađeni različitim tehnikama, sa izraženim jarkim i veselim bojama, baš kakva je dečja mašta.

Zahvaljujući ovim mladim budućim umetnicima, čiji će radovi biti izloženi u Galeriji Studija, na trenutak ćemo moći da uživamo u najspontanijem likovnom stvaralaštvu, kakvo je zapravo dečje stvaralaštvo.

Valjevo

Rad učenika VI razreda Odeljenja sa posebnim potrebama OŠ “Nada Purić”

Dođite da ispratite ovu izložbu i tako podržite mlade i talentovane buduće umetnike, jer je stvarati umetnost i uživati u njoj izuzetno važno za razvoj celokupne ličnosti svakog deteta. Stvarajući umetnost, deca između ostalog grade samopoštovanje, jer imaju priliku da iskažu šta misle i osećaju.

U muzičkom delu programa svečanog otvaranja izložbe nastupiće učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“. Izložba će biti otvorena do 17. aprila 2017. godine.

Valjevo

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.