Izložba “Moda šešira”

Svečano otvaranje izložbe “Moda šešira” utorke Aleksandre Jovanović, višeg kustosa šabačkog Narodnog muzeja biće upriličeno večeras u 19 časova u Narodnom muzeju u Valjevu.  Izložba je rezultat trogodišnjeg istraživanja modiskog i šeširdžijskog zanata između dva rata, a za ovo gostovanje biće obogaćena predmetima iz zbirki Narodnog muzeja iz Zrenjanina sa osvrtom na nekadašnju Fabriku šešira „Begej“.

Valjevo
Izložba „Moda šešira“ rasvetljava fenomen ovog nekada neizostavnog dela odeće i odgovara na pitanja kada se šešir prvi put javlja u istoriji, prati njegovu evoluciju, predstavlja svetske kreatore i modne žurnale. Pored klasične muzejske postavke na kojoj će biti izloženi modeli ženskih i muških šešira nošenih 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, na izložbi će kroz ambijentalne celine biti predstavljen modiski salon i šeširdžijska radionica.

Kako je izložba interaktivna posetioci će imati priliku da probaju pojedine modele šešira. Na veoma pitak, ali i stručan način, izložba se obraća raznovrsnoj publici sa ciljem da podstakne radoznalost i obrazovanost.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.