Izložba Valjevke Marije Đurović pod nazivom “Dečji svet”

Juče je u pozorištu u Kraljevu, otvorena izložba plakata naše Valjevke Marije Đurović pod nazivom “Dečji svet” koja je organizovana u okviru pratećeg programa 9. Festivala predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije ” Mali Joakim”.

 

Marija Đurović, Valjevka sa stalnim prebivalištem u Kraljevu, ima zvanje master grafičkog dizajna. Radi kao nastavnik likovne kulture u Kraljevu. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi. Plakate “Dečji svet”, nastale tokom 2015. izlagala je u Kulturnom centru Zlatibora, u Kulturnom centru Novog Pazara, beogradskoj galeriji “Petak” i Kulturnom centru Majdanpeka.

Izložbu je otvorila naša cenjena profesorka likovne kulture, diplomirani istoričar umetnosti Marija Aleksić -Lekić.

” Marija Đurović veze svet čudesne mašte, dečji svet. Svet koji iznova i iznova privlači umetnike. Svi smo mu nekada pripadali a neki ne žele da odu iz njega. Mariji Đurović uzor postaje dečji svet, dečji crteži. Ona nas poziva da progledamo, da otkrijemo taj svet u sebi, tu dečju energiju nezaustavljivu, neprekidnu…kao krug…kao dugme. Dugmići otkopčavaju vrata dečje mašte. Svi radovi imaju zajedničku žilu kucavicu a to je vez. Vez je nit između dva sveta, nit tako tanka a opet neprekinuta, beskrajna. Svi mi pletemo svoje snove od niti koje smo sami izabrali. Od nas zavisi koje će nam boje biti život. Marija Đurović nam otkopčavaa svoj čudesni, dečji svet. Dobro ste došli”, rekla je Marija Aleksić-Lekić.

[URIS id=14059]

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.