Jelena Obućina: Biću još bolja i ironičnija!

Naša Valjevka Jelena Obućina, urednica Trećeg dnevnika na RTS-u dobitnica je ovogodišnje nagrade za uređivanje „Dimitrije Davidović”, koju tradicionalno za svoj rođendan dodeljuje Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako je žiri u svojoj odluci naveo, Jelena Obućina obeležila je 2016. godinu prepoznatljivim uređivanjem “Dnevnika 3” Radio televizije Srbije.

U obrazoženju žirija navodi se: “Jelena Obućina se nametnula ozbiljnim pristupom uređivanja emisije stavljajući nekonvencionalnost i nepredvidivost ispred postojećih uređivačkih šablona, čineći da „Dnevnik 3“ ne bude dosadan. Vešto se služeći verbalnim obrtima i predstavljajući događaje iz drugačije vizure, “Dnevnik 3″ se, njenim uređivanjem, razlikuje od drugih”.

Za valjevskaposla.info ova tridesetčetvorogodišnja novinarka, voditeljka i urednica kaže da je žiri u prevodu rekao da se Treći dnevnik razlikuje od ostalih, jer ne robuje formama i protokolima i jer koristi ironiju. “Hvala im što su sve to prepoznali. Trudiću se da budem još bolja i ironičnija”, poručuje Obućina, koja za sebe kaže da je mlad urednik, ali malo stariji novinar.

“Pritisaka ima, bilo ih je i biće, baš kao što ima i borbe koja je konstantna. Nesreća je što je svaka novinarska borba individualna umesto da je esnafska, pa su mediji danas kao 90-tih godina – njihovi i naši”, ističe Jelena Obućina i kaže da najteže sarađuje sa nabeđenim veličinama i da najviše voli da govori o malom, skromnom čoveku i njegovom problemu.

Jelena Obućina rođena je 1982. u Bajinoj Bašti. Završila je Gimnaziju u Valjevu, potom Fakultet političkih nauka u Beogradu. Pored toga što je voditelj i urednik Trećeg dnevnika, Jelena je deo i novinarsko-voditeljskog tima vrlo gledane informativne emisije “Oko”, koja se takođe emituje na RTS-u.

Marija Petrović-Marković

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.