“JKP Vodovod” punom parom napred

Od trenutka dolaska na funkciju direktora JKP Vodovod, Đorđe Milanović je pokrenuo stvari u ovom preduzeću. Krenulo se sa radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradu i na poboljšanju finansijskog stanja preduzeća.

Moramo napomenuti da je u prošloj godini jedino valjevsko javno preduzeće koje je imalo pozitivan rezultat poslovanja je JKP Vidrak. Za 2015 godinu JKP Vidrak iskazao je dobit od 705.616,00 dinara. Realizovane su investicije u vrednosti od 11,8 miliona dinara i uglavnom su realizovane iz sopstvenih sredstava preduzeća , a najznačajnije su nabavka putarskog kamiona, kolske vage, pikap vozila, adaptacija aneksa poslovne zgrade i asfaltiranje platoa ispred upravne zgrade, garažnog prostora i parkinga u bazi kao i nastavak uredjenja garažnog prostora i radionice.

Stručnost koju je pokazao u poslovanju kao direktor „JKP Vidrak“, Đorđe Milanović pokušava da preslika i na „JKP Vodovod“ i da ovo preduzeće, u stanju u kakvom ga je zatekao, digne na noge.

Valjevo

U jednom od intervjua za lokalni portal Milanović navodi da je trenutno stanje u preduzeću teško i da samo dug za struju iznosi 98,5 miliona dinara koji planira da uz niz mera koje će preduzeti taj dug izmiri u naredne dve godine. U nastavku intervjua on navodi da će preduzeti mere za smanjenje gubitaka u mreži, koje će postići rekonstrukcijom u onim ulicama gde su kvarovi najčešći. Naravno, tu su i mere u okviru samog preduzeća, koje se prema njegovim rečima, sigurno neće svideti jednom broju zaposlenih, ali bolje su i bolne mere, nego da se uđe u blokadu i ostane bez mogućnosti isplate zarada. Te mere se odnose na demontažu starog postrojenja za preradu otpadnih voda koje je radilo 60-ih godina i prodaju u staro gvožđe…

Mora se i napomenuti da su dugovanja prema tom preduzeću jedna od najvećih, gde dug građana i privrede u prošloj godini za vodu i kanalizaciju iznosi 363,8 miliona dinara.

Već godinama najveći dužnik za vodu je Krušik, koji duguje 65,7 miliona dinara, slede Sloga 12,4 miliona dinara, Krušik-Akumulatori sa  8,5 miliona, Vapek-članica Lutra group oko 5 miliona dinara, Vujić Valjevo 3,8 miliona dinara. Najveći dužnik na Divčibarama je Vujić Divčibare sa dugom od preko 14,5 miliona dinara.

Jedna od poslednjih vesti koja je stigla iz ovog javanog preduzeća a koja je uzdrmala javnost u Valjevu je da je Nadzorni odbor „JKP Vodovod“ Valjevo doneo je Odluku o povećanju cene vode za 15 odsto i uputio je Skupštini grada na usvajanje. Cena vode u Valjevu je među najnižim u Srbiji i iznosi 32,54 din po kubiku. Iako je zbog ove odluke naišao na brojne kritike i osude on kaže da na odgovornoj poziciji nemamo pravo da razmišljamo o popularnosti, već da mora da se ponaša odgovorno kako prema gradu tako i prema građanima.

Poslovi koje je započeo završavaju se pre roka i odmah se bez zastoja prelazi na sledeće. Trenutno se radi u ul. J.Nenadovica, kanalizacije Milosa Trebinjca, cevovod sirove vode Paklje-fabrika vode, upravna zgrada otpadnih voda…

I.M

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.