KNJIGA „LUDI KRUGOVI“ DEJANA BOGOJEVIĆA – 25 GODINA KNJIŽEVNOG RADA

„Pesništvo Dejana Bogojevića ima izuzetno širok raspon, jedan od najširih za koji u savremenoj srpskoj poeziji znam.“ mr Dušan Stojković (iz pogovora)

U utorak, 8. decembra 2016. godine sa početkom u 19h u Modernoj galeriji  Valjevo je predstavljena knjiga „LUDI KRUGOVI“ izbor iz poezije Dejana Bogojevića, multimedijalnog umetnika. Ovom knjigom autor obeležava 25 godina dinamičnog i uspešnog književnog rada (o čemu govore prestižne nagrade, književna kritika, objavljivanje u inostranstvu, članstvo u značajnim esnafskim udruženjima).

Knjigu je priredio mr Dušan Stojković, književnik, književni kritičar, antologičar, prevodilac i potpredsednik Udruženja književnika Srbije, koji je vrlo pohvalno govorio o delu našeg pesnika uz izjavu da će delo Bogojevića  svakako opstati u srpskoj književnosti i to potkrepio stihovima i pesmama.

U programu promocije su učestvovali učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva i to kvartet flauta „Pikolo“. Stihove je govorio Mladen Milosavljević, diplomirani glumac, a veče je vodila Kristina Paramentić, novinar.

Pored knjiga koje je objavio u Srbiji, Bogojević do sada objavio 10 knjiga u inostranstvu (Slovenija, Letonija, Bugarska, Hrvatska, Meksiko i Tajland).

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.