Ko je Žarko Pepelić zvani Vandal?

Čuh pre neki dan u prolazu kako neko reče da jedva čeka da padne sneg u Valjevu, jer će, ako ništa drugo, bar vazduh biti malo čistiji! Pomislih, ko još na 18 stepeni u poznom novembru razmišlja o snegu i čistom vazduhu, jer svi uživaju u Suncu?! Samim tim bi loženje trebalo da bude smanjeno na minimum, jer je temperatura daleko iznad prosečne za ovo doba godine. Isto veče stiže demanti u vidu zapaljenog kontejnera na Petom puku, tačnije u Prešernovoj ulici.

Valjevo

U taj kraj preselila sam se iz centra grada pre 6 godina. Komšije su mi rekle da je u ovom delu Valjeva izuzetno čist vazduh, ako ne i najčistiji u gradu!? I stvarno, zimi se to najbolje i vidi kada krenem ujutru peške na posao, pa sa Petog puka imam pogled iz „gornjeg rakursa“ na grad koji je „okovan“ u smog. Prosto mi pripadne muka kad treba da „siđem“ dole u tu otrovčinu koju smo svi primorani da udišemo.

Valjevo

Elem, da se vratim na temu. Neko je prosuo pepeo i žar, iz kontejnera kulja sivi dim na sve strane. Aero zagađenje bi, da postoji merač, sigurna sam zakucalo skalu. Stvarno nije moglo da se diše! Nisam više sigurna da li se ovde radi o neznanju, nevaspitanju ili nemarnosti pojedinaca, naših neotesanih sugrađana!?! Verovatno je to taj specifičan miks osobina i mentaliteta, protiv koga ništa ne možemo da uradimo. Što je još gore, dozvolili smo da mi „ostali“ budemo manjina, i to ugrožena.

Valjevo

Komunalna policija u toku grejne sezone pojačava dežurstva u određenim zonama grada, ali bez „hvatanja“ počinilaca na licu mesta kako bacaju pepeo u kontejner, sve se završava na upozorenjima i opomenama. Dakle, bez kazni, jer su krivci nepoznati. „Krizna“ mesta na kojima su u zimskom periodu pojačana dežurstva komunalne policije zbog „gorućih“ kontejnera, ustvari su mini deponije tokom leta. Tako da su ti punktovi deo začaranog kruga komunalno-ekoloških problema.

Valjevo

E, pa gospodo, ja sam rešila da nešto preuzmem po tom pitanju. Nemam mnogo opcija. Neću izigravati detektiva i praviti „sačekušu“ da bih videla ko baca pepeo i žar u kontejnere i truje nas sve zajedno, ali ću za početak svojoj deci onemeti pričajući da je takvo nešto strogo zabranjeno. Ostaće im negde parčence te informacije u malom mozgu, ako ništa drugo, da ga prenose na druga pokolenja. Ukoliko budem lično videla nekoga da to radi, budite sigurni da ću vas obavestiti o tom susretu. Biće to lepa vest sa potpisom, u ovom slučaju, vrlo subjektivnog novinara. Pošto postoji broj mobilnog telefona dežurne službe na koji mogu da se prijave ovakvi ili slični komunalni problemi, planiram da taj broj 064/875-27-56 memorišem u telefonu, jer me jako interesuje ko je Žarko Pepelić zvani Vandal?

Valjevo

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.