Komunalci vredno ispratili Zone

Sinoć kasno pala je poslednja klapa snimanja filma „Vrati se, Zone“ u Tešnjaru. Mnogi Valjevci u svemu vide benefit što je produkcija filma odlučila da scene snima u srcu stare valjevske čaršije i to potpuno besplatno, imajući u vidu da je grad Vranje toj istoj produkciji platio za snimanje pojedinih scena u njihovom gradu.

Pored vredne ekipe glumaca i reditelja Juga Radivojevića, najviše posla oko „nove Zone Zamfirove“ imali su komunalni policajci. Odeljenje komunalne policije izašlo je u susret zahtevu produkcije filma za minum četiri zaposlena. Kada se zna da komunalna policija broji 9 zaposlenih, koji rade u dve smene po 12 sati, može se reći da je tokom osam dana snimanja filma u Odeljenju komunalne policije vladala vanredna situacija, jer su zbog potreba snimanja filma skoro svi drugi poslovi bili obustavljeni.

Valjevo

Svakodnevno od 8 ujutru, pa do kasnih noćnih sati, po tri komunalna policajca bila su pozicionirana na tri punkta u Tešnjaru. Pored dva policajca koji su obavljali posao u svojoj redovnoj smeni (od 7-19h), još dva policajca su dopunsko angažovani (od 8-14h i od 14-20h) kako bi bio ispunjen zahtev produkcije.

„Nerazumevanje pojedinih sugrađana i vlasnika lokala u Tešnjaru, jedna je i mogu slobodno reći zanemarljiva strana, ipak lepog događaja za Valjevo, kakav je snimanje filma. Raduje činjenica da Valjevci vole ovakva dešavanja u svom gradu. Malobrojni su oni koji su se smatrali oštećenim, jer su morali da usklade rad svojih objekata prema režimu filmske ekipe, da utišaju muziku i slično“, kaže za naš portal Milica Petković, od nedavno nova načelnica Odeljenja komunalne policije.

Valjevo

Najveći teret posla u vreme snimanja filma, prema njenim rečima, podneli su upravo komunalni policajci, jer nije uvek jednostavno objasniti sugrađanima da ne mogu proći ulicom zato što je snimanje filma u toku. Potvrdila se ona narodna da ”lepa reč i gvozdena vrata otvara”, što i jeste suština posla komunalne policije, da bude uslužni servis građana, a to isključuje drskost i bahatost u ophođenju sa ljudima.

„Mislim da smo odradili odličan posao, a potvrda da je tako stigla je i od same produkcije i organizatora, koji su istakli da je Valjevo jedini grad u kome je u organizacionom smislu sve savršeno funkcionisalo. Probleme smo rešavali u hodu, u saradnji sa drugim gradskim službama, kao i Policijskom upravom u Valjevu“, kaže načelnica Milica Petković i ističe da je najurgentniji problem Odeljenja kojem rukovodi upravo nedovoljan broj zaposlenih. Načelnica ima samo reči hvale za svoje vredne ranike koji su, kako naglašava, potpuno spremni da odgovore svakom zadatku i koji ne beže od posla.

Valjevo

Ako se zna da je Zakonom o komunalnoj policiji propisano da broj komunalnih policajaca odgovara broju stanovnika grada, tako da na svakih 5.000 stanovnika može biti samo jedan komunalni policajac, zaključite sami da li brojka od devet ljudi može da ispuni potrebe Valjeva. U najavi je izmena zakona između ostalog i u tom delu, što bi otvorilo mogućnost povećanja broja komunalnih policajaca.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.