Koncert koji je Miki Jevremović zaslužio!

Valjevo

Zoran Jevremović na sceni sa učesnicima koncerta (foto: Željko Emreković)

Omaž Mikiju Jevremoviću u vidu koncerta posvećenog njegovoj pesmi i stvaralaštvu, nije značio oproštaj od ovog pevača, koji je ostavio neizbrisiv muzički trag u staroj SFRJ, ali i van njenih granica, već podsećanje na muzičku veličinu kakav je bio Miki Jevremović, njegove muzičke početke na sceni valjevskog Doma kulture, njegove izvanredne uspehe na festivalima, uspešnu i dugu karijeru, ali i neka bolja vremena, koja su upravo obeležile i dan danas slušane Mikijeve “evergrin” pesme.

Valjevo

Foto: Željko Emreković

Čast da Mikiju Jevremoviću odaju počast svojim nastupom na prelepo koncipiranom koncertu u prepunoj sali Centra za kulturu imali su brojni poznati pevači i muzičari mahom Valjevci, kao što su Željko Joksimović, Neverne bebe, Jovan Maljoković, Irena Blagojević, Jelena Kovačević, Igor Starović, Vladimir Radovanović – Vlada Selkov, ali i Željko Vasić, Boris Bizetić, Marina Stefanović, grupe “Muzički voz” i naravno “Horoskop” zajedno sa Mikijevim bratom Zoranom Jevremovićem Varteksom, Kalabom i Ostojom, kao i njegov Abrašević u kojem je ponikao.

Valjevo

Kalaba, Ostoja i Vlada zajedno na sceni (foto: Željko Emreković)

Koncert je počeo Mikijevom pesmom “Kada me jednom ne bude bilo”, a simbolično završen pesmom “Adio”. Uz prisustvo i pratnju svih učesnika na sceni, ovu pesmu otpevao je Zoran Jevremović Varteks, Mikijev rođeni brat, koji je uz Milana Đurđevića iz Nevernih beba bio jedan od ključnih ljudi u organizaciji koncerta.

Valjevo

Nastup KUD Abrašević u numeri “Lihnida” (foto: Željko Emreković)

Zoran Jevremović se u ime porodice Jevremović zahvalio svima prisutnima i Gradu Valjevu jer je imao sluha da se ovaj koncert organizuje. Nije krio ni suze, ni uzbuđenje na sceni. “Ovo naše druženje se nažalost sad završava i sećajući se saradnje i puno koncerata provedenih sa Mikijem, znam da je on svoje druženje na kraju svih koncerata završavao pesmom “Adio”, koja itekako po svom nazivu odgovara ovom omažu”, rekao je Zoran Jevremović i zamolio publiku da zajedno sa njim otpeva ovu Mikiju pesmu. U večeri posvećenoj njegovom bratu, Zoran Varteks je otpevao i Mikijeve pesme “Lihnida” i “Pijem”.

Valjevo

Zoran Jevremović Varteks (foto: Željko Emreković)

Željko Joksimović koji je otpevao “Grkinju”, rekao je da mu je čast što su on i njegove kolege uspeli za tili čas da se okupe i da posvete ovo veče umetničkom radu i delu jedinstvenog Mikija Jevremovića.

“Najmanje sam se sa njim, nećete verovati, sretao u Valjevu. Sretali smo se u državama bivšeg Sovjetskog Saveza. Siguran sam da je on, uz ovoliku muzičku i stvaralačku energiju, sa nama večeras prisutan”, rekao je Joksimović i predložio da ubuduće Centar za kulturu ponese ime Mikija Jevremovića, jer je upravo na toj sceni u Valjevu i započeta njegova dugogodišnja uspešna muzička karijera.

Valjevo

Željko Joksimović (foto: Željko Emreković)

Milan Đurđević, frontmen grupe Neverne bebe, zahvalio se publici koja je došla u velikom broju da oda počast “onome koji je bio veći od nas, čije delo živi i živeće, jednom od najvećih romantika jugoslovenske zabavne muzike, gospodinu Miodragu Mikiju Jevremoviću”. Neverne bebe su večeras, samo uz vokale i Đurđevićevu klavirsku pratnju, izveli jednu manje poznatu Jevremovićevu pesmu “Zašto nestaje sjaj”, ali koja je za Neverne bebe “jedna od najlepših i najtužnijih Mikijevih pesama”.

Valjevo

Neverne bebe (foto: Željko Emreković)

Jedan od kompozitora koji je obeležio značajan muzički period Mikija Jevremovića, u kojem su nastali i njegovi brojni nezaboravni hitovi je Boris Bizetić. On je za Mikija napisao 36 pesama, među kojima su “Ako jednom vidiš Mariju”, “S kim si sada kad je tužno vreme”, “Narcisi plaču ljubavi”, koje je večaras i otpevao u spletu nekoliko refrena tih pesama-hitova, koje su delom obeležile hjihovu bogatu i uspešnu saradnju.

Valjevo

Boris Bizetić (foto: Željko Emreković)

Publika je imala priliku da premijerno čuje pesmu “Vrata srca” u izvođenju Vladimira Radovanovića, koju je Miki Jevremović pre nekoliko meseci snimio u studiju, a koju nažalost nije stigao da objavi. Kako je Miki najviše pesama snimio za Jugoton, gosti na koncertu bili su i predstavnici diskografske kuće Jugoton – Croatia Records, koji su izrazili spremnost da ova pesma, čiji je Miki Jevremović autor i kompozitor, ugleda svetlost dana i bude objavljena, jer Miki je to zaslužio!

Valjevo

Vladimir Radovanović -Vlada Selkov (foto: Željko Emreković)

M.P.M.


Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.