Korzo živi

U okviru programa “Tešnjarskih večeri”, u nedelju, 5, avgusta od 20 časova biće oživljen čuveni i uvek rado prepričavan valjevski Korzo. “Korzo – vremenska kapija” trajaće do 22 sata, baš dokle je nekada i trajao. Pripadnici “Korzo generacije” moći će da se prisete svoje mladosti i obnove sećanje na kultno okupljalište mladih, gde su se rađale mnoge ljubavi i prijateljstva, dok će novije generacije imati priliku da dožive i osete kako je izgledao taj divan i nezaboravan period valjevske kulture izlazaka.
Ideja o oživljavanju Korzoa nastala je još pre 6 godina, ali su se kockice sklopile da tek ove godine ta ideja bude realizovana u sklopu “Tešnjarskih večeri” kao svojevrsno osveženje tradicionalne gradske manifestacije. Veliki broj institucija i sugrađana uzeo je učešće u pripremanju Korzoa, koji će se “odigrati” na autentičnoj lokaciji u Karađorđevoj ulici, između zgrade Pošte i Biblioteke.
Ovaj jedinstven događaj organizuje se, na radost mnogih, uz pomoć Doma kulture “Izvor”, Grada Valjeva i gotovo svih institucija kulture našeg grada, a svečano će ga otvoriti gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Organizatori najavljuju brojne originalne sadržaje, koji će biti iznenađenja za sve koji posete ovaj performans posvećen mladosti, srećnom i uvek rado spominjanom vremenu.
M.P.M.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.