Košarkaški teren na Pećini po FIBA standardima

Uskoro bi trebalo da počne realizacija projekta rekonstrukcije košarkaškog terena na Pećini, koji će između ostalog imati opremu po FIBA standardima. Grad Valjevo je, posle sastanka gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i njegovog pomoćnika Miroslava Pimića krajem avgusta meseca sa pomoćnicom ministra omladine i sporta Milenom Andrić, od resornog ministarstva za taj projekat dobilo oko 7 i po miliona dinara.

Prema rečima načelnice Odeljenja za lokalni razvoj Tijane Todorović finasijska sredstva, koje je Ministarsvo omladine i sporta odobrilo, biće u potpunosti dovoljna za rekonstrukciju otvorenog košarkaškog terena Zdravljak, onako kako je projektom i planirano, tako da će teren uz pomoć tog iznosa biti u potpunosti stavljen u funkciju.

Najviše novca, 4 miliona dinara, biće izdvojeno za opremu, koja će kako je predviđeno projektom biti po FIBA standardima. Košarkašku teren na Pećini će, između ostalog, imati sportski multifunkcionalni portabl pod, mobilne koš konstrukcije za ulični basket i staklene table sa regulacijom visine i semaforom.

Do kraja ovog meseca uslediće potpisivanje ugovora sa nadležnim Ministarstvom. Zatim ide raspisivanje javne nabavke i naravno izbor izvođača radova putem tendera. Realizacija ovog projekta rekonstrukcije košarkaškog terena ići će paralelno sa realizacijom projekta postavljanja nove rasvete na Pećini, za šta je Direkcija za urbanizam od Ministarstva turizma dobila sredstva u iznosu od 4 miliona dinara.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.