Kultura grada Valjeva uspešno predstavljena u Sloveniji

Na Međunarodnim susretima umetnika pod nazivom „Revija u reviji 2016“, koji su održani u Sloveniji u Škocjanu i Ilirskoj Bistrici, član Gradskog veća zadužen za kulturu Dejan Bogojević predstavio je književa dela i publikacije autora iz Valjeva.

Valjevo

Boraveći u Sloveniji, Bogojević je imao niz značajnih susreta sa kulturnim poslenicima iz Slovenije, Engleske, Slovačke, Austrije, Češke Republike, Mađarske, Italije, Hrvatske i Makedonije.

Valjevo

„Dogovoreno je gostovanje naših pisaca i likovnih umetnika u Sloveniji sledeće godine. Razgovarao sam sa svim učesnicima ove međunarodne manifestacije o podizanju saradnje među umetnicima na jedan viši nivo. Pokrenuli smo inicijativu da se Međunarodni susreti umetnika sledeće godine održe u Valjevu, o čemu ćemo razgovarati sa resornim ministarstvom i drugim institucijama koje bi učestvovale u organizaciji jedne ovako značajne manifestacije. U Sloveniji smo promovisali kulturu grada Valjeva, a najveći broj publikacija koje smo doneli iz Slovenije namenjeno je Matičnoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“ u Valjevu. U narednom periodu animiraćemo umetnike iz Valjeva da izlažu svoja dela širom regiona, a iniciraćemo i izdavanje književnih dela na engleskom i drugim jezicima, kako bi premostili jezičke barijere“, ocenio je Bogojević nakon boravka u Sloveniji, a u razgovoru sa direktorima ustanova kulture u Gradskoj kući.

 

Bogojević je prilikom boravka u Sloveniji učestvovao u panel diskusiji o temi „međunarodna saradnja u oblasti kulture“. Posetio je Muzej uglja u Velenju i tom prilikom dogovorio sa direktorom Stojanom Špegl da se na proleće organizuje promocija književna izdanja naših autora i likovnih umetnika u galeriji ovog Muzeja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.