Kulturna baština grada Valjeva na Međunarodnim susretima u Sloveniji

Član Gradskog veća zadužen za kulturu Dejan Bogojević boraviće u Sloveniji u Škocjanu i Ilirskoj Bistrici od četvrtka 22. septembra do nedelje 25. septembra na Međunarodnim susretima umetnika. Ova manifestacija održava se već više od jedne decenije, a ove godine je pod nazivom „Revija u reviji 2016“. Bogojević će ovom prilikom učestvovati u panel diskusiji o temi „međunarodna saradnja u oblasti kulture“, razgovaraće sa piscima i izdavačima, ali i kulturnim poslenicima o mogućnostima saradnje sa gradom Valjevom, a posetiće Muzej u Velenju i izlagati na Sajmu knjiga koji će se održati 24. septembra u Ilirskoj Bistrici.

Povodom predstojeće posete Sloveniji, Bogojević je održao sastanak sa direktorima kulturnih ustanova grada Valjeva, direktorkom Turističke organizacije i načelnicom Odeljenja za društvene delatanosti. Na sastanku je dogovoreno na koji način promovisati grad Valjevo na predstojećoj manifestaciji u Sloveniji. Ustanove kulture i autori iz Valjeva su dostavili svoje publikacije i dela koja će biti predstavljeni ovom prilikom u Sloveniji. „Cilj nam je da na najbolji način prezentujemo grad Valjevo i našu kulturnu baštinu, ali i da uspostavimo nove kontakte u međunarodnoj saradnji u oblasti kulture“, ocenio je Bogojević na sastanku.

Pored Srbije i Slovenije, na Međunarodnim susretima u Sloveniji učestvovaće i kulturni poslenici iz Engleske, Slovačke, Austrije, Češke Republike, Mađarske, Italije, Hrvatske, BIH i Makedonije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.